Wikipedia:Landsbybrønden/Skal veje og gader have en selvstændig artikel på Wikipedia?

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Skal veje og gader have en selvstændig artikel på Wikipedia?[rediger kildetekst]

...Nej, det synes jeg ikke de skal have. Nu har der været et par stykker vej- og gadeartikler på det seneste, og jeg har selv slettet to af dem. Jeg vil så være sikker på at I heller ikke mener at veje og gader er berettigede til at have en selvstændig artikel. Serlvfølgelig kan der være nogle undtagelser, men som udgangspunkt skal vi sige nej tak? --Masz () 6. aug 2009, 09:50 (CEST)

Nej tak til sådanne hvis det ikke fremgår i artiklen, at de er noget særligt. Ja tak hvis de er kendte på den ene eller anden måde (men det skal fremgå af artiklen). Eksempler på velkomne er Strøget, Strandvejen, Roskildevej, Peter Bangs Vej, Kurfürstendamm og Via Appia samt alle danske motorvejsstrækninger og muligvis nogle danske primærruter (hvis der er noget at skrive om det). Helt almindelige villaveje kan også være interessante, hvis de udover at være helt almindelige er blevet kendte pga. særlig arkitektur (skal dokumenteres) eller særlige begivenheder af almen interesse (skal dokumenteres). Bruger:Nillerdk 6. aug 2009, 10:03 (CEST)

[redigeringskonflikt

Jeg synes ikke der skal være nogen generel regel. Veje kan sagtens være notable. Men det er klart, at der næppe er så meget interessant at sige om Forbindelsesvejen i Store Brøndum, som der er om f.eks. Halmtorvet i København og Immervad i Århus. De fleste kender sikkert, at man er kommet forbi en vej og undrer sig over hvor navnet stammer fra. Jeg synes ikke det er en skidt ting, hvis Wikipedia kan give svar på (nogle af) de spørgsmål. --Brandsen 6. aug 2009, 10:05 (CEST)
Hvis man alligevel skal forsøge at sige noget generelt, kan man måske sige, at mange veje og gader i ældre/større byer ofte vil være tilstrækkeligt notable alene grundet deres historie, særprægede navn, "kendthed" osv., mens kun veje i forstæder og satellitbyer vil være det. --Brandsen 6. aug 2009, 10:11 (CEST)
Enig med begge Brandsens kommentarer. Jeg synes ikke, at vi skal være overdrevent sarte med hensyn til kriterier for veje og gader. Afgørende bør være, om der er noget fornuftigt at skrive om den pågældende vej/gade. Der var for noget tid siden en diskussion om nogle af de mange artikler, der er oprettet om gaderne på Nørrebro og Nord-vest, og det mundede så vidt jeg husker ud i, at der skulle være plads til den slags også. Det er vel klart, at helt ligegyldige villaveje uden nogle særlige kendetegn ikke bør have en særskilt omtale (der er mere end 100 Vibeveje ...), men er der noget at fortælle, så skal vi da være åbne for det. Det bør være en konkret bedømmelse hver gang. --Pugilist 6. aug 2009, 10:17 (CEST)
Fint at vi er enige. Masz foreslår jo heller ej noget nyt, han ville bare være sikker på at han eksekverer vores holdning om encyklopædisk relevans korrekt. Husk, at WP:SLET er til for tvivlstilfælde og husk ikke at "bide begyndere" (det er ubehageligt og afskrækkene at få slettet en artikel to sekunder efter oprettelsen - spørg så hellere, om de planlægger at tilføje mere snart) Bruger:Nillerdk 6. aug 2009, 10:48 (CEST)
Nej alle gader skal ikke have en artikel. Men burde de ikke have en kategori. Eller rettere burde vi ikke overveje at lave kategoriere for veje hvor der ligger en eller flere brygninger eller institutioner. Det ville være en anden måde at finde relevante artikler.--Jan Friberg 6. aug 2009, 11:09 (CEST)
Er det ikke mere optimalt med den nuværende kvarters- eller byinddeling af kategorierne? Som jeg læser dit forslag, plæderer du for en kategori, der f.eks. hedder Kategori:Vesterbrogade med både gaden og de relevante bygninger, der ligger i gaden? --Brandsen 6. aug 2009, 11:32 (CEST)
En kategori for hver gade lyder temmelig omfattende, og det er vel de færreste gader, der kan mønstre mere en håndfuld virksomheder eller institutioner, der kan berettige artikler.
Spørgsmålet om vejartikler var i øvrigt oppe at runde for cirka otte måneder sider: Wikipedia:Landsbybrønden/Nyt navnerum: Hvilke veje har notabilitet?. Dengang syntes stemningen at være, at der skal være plads til den slags artikler, forudsat at de fortæller mere end blot at "X-gade er en gade i Y-by". Men derudover bakkede flere op om samleartikler for byer eller bydele, så man istedet for en masse artikler på to-tre linier samlede dem i en stor artikel. --Dannebrog Spy 6. aug 2009, 16:46 (CEST)
Det er jo iden med gadekategorier at der ikke skal være mange medlemmer. Man kan på en ny måde orientere sig i byen. Bydeleskel er jo ikke noget ret mange interessere sig for.--Jan Friberg 7. aug 2009, 02:32 (CEST)

Ja, hvis der er noget der er værd at skrive om.Peter Mulvany 9. aug 2009, 12:37 (CEST)