Wikipedia:Landsbybrønden/Tvetydig

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Vi har ganske mange flertydige artikler - mange af dem er dog kun tvetydige. Som læser synes jeg det er lidt trættende at skulle omkring en flertydig artikel, som blot peger på to artilkler - den jeg kommer fra (og som ikke var den jeg ville ha') og den jeg egentlig ønsker. Selv om det kun er et ekstra klik foregår det ofte midt i opmærksomhedsfeltet.

Kunne man ikke lave en (eksempel) {{tvetydig|Søm kan også betyde|tøjsøm|søm (tøj)}} som så kunne resultere i noget a'la

Søm kan også betyde tøjsøm

Den anden vej ville der så skulle stå

Søm kan også betyde mekanisk søm

Forslaget vil indebærer at en af de to betydninger får lov at optage navnet - det bør selvfølgelig være mest anvendte.

-- /Poul G 22. dec 2005 kl. 15:46 (CET)

Sådan er det allerede. Hvis et navn er tvetydigt, og der er en hovedbetydning, skal et opslag føre direkte til denne, som så til gengæld får en af skabelonerne {{harflertydig2}} eller {{harflertydig3}} indsat øverst med henvisning til bibetydningen. Se f.eks. fortegn--Sir48 (Thyge) 22. dec 2005 kl. 16:02 (CET)
Vi har det i forvejen, ja, men det format som Poul G forslår virker langt bedre på mig end vores nuværende skabelon. Det er også et format, som mange andre nationale wikipediaer har taget til sig, fordi det ikke virker som et fremmedlegme øverst i teksten. Nogen af os har allerede diskuteret det her: Wikipedia-diskussion:Stilmanual#Droppe "(flertydig)"-artikler. --Anjoe (Anders) 23. dec 2005 kl. 00:19 (CET)
Jeg har ændret harflertydig-dimsen til:
For alternative betydninger, se Landsbybrønden/Tvetydig (flertydig)
Så kan vi se om det virker. --Palnatoke 23. dec 2005 kl. 00:53 (CET)