Wikipedia:Patrolled revisions

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Patrolled revisions er betegnelsen for det specielle brug af flagged revisions med det mål at forbedre overvågningen af artiklerne på en passiv måde, der ikke påvirker det, læserne ser. Patrolled revisions bruger samme flagsystem som Flagged Revisions, der adskiller upatruljerede redigeringer fra andre.

Meningen med Patrolled revisions er at forbedre overvågningen af artiklerne, vha. et flagsystem administreret af betroede brugere. Flagsystemet adskiller utjekkede redigeringer fra andre, men påvirker ikke hvad læserne ser. Lige nu er antallet af redigeringerne så stort, at ikke alle redigeringer når at blive tjekket af en administrator eller patruljant. Systemet tillader at overvåge redigeringerne til artiklerne uden lige så mange forskelsvisninger at gennemse som før. Hvis kun én redigering af 10 er patruljeres, vil det være muligt at bringe potentielt hærværk og uønskede redigeringer i øjet på reviewers, hvilket dermed kraftigt reducerer chancen for at se en artikel med hærværk.

Beskrivelse[rediger kildetekst]

"Reviewers" kan markere en revision som værende patruljeret, hvilket vil sige, at den ikke indeholder hærværk eller andet uønsket. Patruljeringen påvirker ikke hvordan læserne ser artiklen; det er altid den seneste version der bliver vist for dem.

Reviewers har adgang til Special:UnPatrolledPages (sider der aldrig har været patruljeret) og Special:OldPatrolledPages (sider der før har været patruljeret, men hvor en ny upatruljeret redigering er kommet). Disse specialsider vil gøre det nemt at finde sider der blev glemt, og nye ændringer. I disse sider kan man sortere efter kategori og sider på din overvågningsliste, hvis man ønsker dette. Ændringer vil også kunne genkendes fra andre på seneste ændringer.

Patruljering[rediger kildetekst]

En patruljeret ændring er en ændring der ikke har nogen problemer, eller betydeligt store. Reviewers forventes at bruge situationsfornemmelsen ved patruljeringen, da kvaliteten altid kommer frem for kvantiteten. De burde derfor også overveje at rette mulige småfejl, rulle uønskede redigeringer tilbage, eller tage problemet op på en relevant diskussionsside. Med undtagelse af en artikels eneste og første redigering, burde patruljanterne også tage forskellen mellem den seneste patruljerede og seneste version i betragtning.

En revision må ikke markeres som patruljeret hvis den:

  • indeholder vandalisme eller nonsens
  • er et brud på ophavsretten
  • indeholder trusler, personangreb eller lignende.

Det er ikke påkrævet at tjekke for førstehåndsforskning, neutralitetsproblemer, eller verificere redigeringerne, på trods af at det er bedre ikke at patruljere åbenlyse brud på disse politikker.

Når en artikel aldrig før har været patruljeret, bør patruljanterne sikre sig at artiklerne får de relevante skabeloner indsat.