Wikipedia:Udmærkelse

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Udmærkelse af artikler er et initiativ til organisering af udseende for artiklers udmærkelse i forskellige sammenhænge. På den danske Wikipedia er der en lang række projekter, der blandt andet på forskellig vis har til formål at fremhæve forskellige artikler for forskellige egenskaber. Initiativer herunder er for eksempel Tema, Ugens artikel, Månedens sportsartikel.

Med hjælp søges angivelsen af en artikels nuværende og tidligere udmærkelser standiseret i et fælles udseende.

Til markering af udmærkelser bruges {{Udmærkelse}}. Denne tager en lang række parametre, hvilket bruges til en lang række prædefinerede udmærkelser. Andre udmærkelser kan dog også tilføjes, hvis for eksempel en artikel har "udmærket" sig ved at være en bestemt nummer artikel på den danske Wikipedia (fx Teglgård Sø, der var nummer 40.000). For en liste over de faktiske parametre og deres resulterende tekst, se Skabelondiskussion:Udmærkelse, hvor diskussion af nye også tages.

Indsættelse foregår ved basalt set af bruges:

{{Udmærkelse}}

Og så ved anvendelse af de rette parametre tilføje de faktiske udmærkelser. Blandt de nuværende parametre kan nævnes Ugens artikel, Månedens tema og Nomineret til månedens samarbejde:

{{Udmærkelse
| Ugens artikel = uge 42, 2005
| Månedens tema = februar, 2006
| Nomineret til månedens samarbejde = 1
}}

Som det ses skal nogle parametre have en periode som argument, da perioden angiver hvornår udmærkelsen var aktuel, mens andre blot skal sættes til 1 for at indikere, at denne udmærkelse findes, men ikke har nogen periode (som primært vil dække over aktuelle nomineringer og udmærkelser).