Alexis Manaster Ramer

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Alexis Manaster Ramer

Alexis Manaster Ramer (født 1956) er en polskfødt amerikansk sprogforsker, ph.d. 1981 fra University of Chicago).

Han har en omfattende publikationsrække bag sig om syntaktisk typologi (især i relation til australske, ekimoiske og austronesiske sprog); om fonologisk teori i sammenhæng med fænomener som versifikation og talefejl; om sammenlignende sprogvidenskab (komparativ lingvistik) og etymologi inden for indoeuropæisk, uto-aztekisk og jiddisch); glottochronology og sprogklassifikation, især appliceret på (nostratisk, altaisk, haida-na-dene, pakawan/coahuiltekisk, tonkawa-nadene); om poetik (især inden for vedisk, homerisk græsk og litteratur på jiddisch; samt om lingvistikkens historie.

Manaster Ramer er grundlægger af ACLs særlige interessegruppe om matematisk lingvistik (SIGMOL) og organiserede den første videnskabelige konference om emnet..

Et festskrift til ham udkom i 2002, redigeret af Fabrice Cavoto: The linguist's linguist: A collection of paper in honour of Alexis Manaster Ramer (udkommet på LINCOM Europa, München).

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

USASpire
Denne biografi om en amerikaner er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi