American Idol

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Panoramafoto af the American Idol Experience scenen

American Idol er en amerikansk sangkonkurrence, der i Danmark vises på TV3. Programmet har indtil videre kørt i 12 sæsoner i USA. Programmet er en amerikansk version af den britiske tv-succes Pop Idol, der er skabt af Simon Fuller

Programmet går ud på at finde den bedste sanger i USA igennem en række landsdækkende auditions. De bedste sangere fra disse auditions går herefter videre til live shows, hvor det er seerne, der skal stemme på deres favorit.


Programmet har fostret flere stjerner, hvor de mest kendte er vinderen fra sæson 1, Kelly Clarkson og sæson 4, Carrie Underwood.

Dommerne og Vært[redigér | redigér wikikode]

Dommerne i de første otte sæsoner var Randy Jackson, Paula Abdul og Simon Cowell. Værterne var Ryan Seacrest og Brian Dunkleman.

I sæson 2 blev Ryan Seacrest den eneste vært på programmet, mens Brian Dunkleman stoppede.

I sæson 8 fortsatte Simon Cowell, Paula Abdul og Randy Jackson som dommere, mens Kara DioGuardi blev dommer for første gang.

Efter sæson 9, meddelte Paula Abdul at hun vil forlade programmet og hun blev afløst som dommer af Ellen DeGeneres.

I sæson 10 og 11 fortsatte Randy Jackson som dommer, mens Simon Cowell, Kara DioGuardi og Ellen DeGeneres valgte at stoppe og blev erstattet af Steven Tyler og Jennifer Lopez.

Inden sæson 12 meddelte Steven Tyler at han vil stoppe som dommer. Den næste dag meldte Jennifer Lopez fra som dommer i sæson 12. De blev erstattet af Mariah Carey, Keith Urban og Nicki Minaj.

I sæson 13 fortsatte Keith Urban som dommer, mens Randy Jackson, Mariah Carey og Nicki Minaj valgte at stoppe som dommere og blev erstatteet af Harry Connick, Jr. og Jennifer Lopez, der vendte tilbage efter en sæsons pause.

Vindere af American Idol[redigér | redigér wikikode]

Billedgalleri[redigér | redigér wikikode]

Se også[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Musik Stub
Denne musikartikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.