Bruger:99skulpturer.dk/Palle Broegaard Mernild

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Kunstner Palle B. Mernild med sin bronzeskulptur Nye horisonter, skabt i 2021

Palle Broegaard Mernild, født d. 28. juni 1962 i Herning, er en dansk kunstner. Palle B. Mernild modtog undervisning fra kunstskolen hos Bjarne Nøreng i årene 1975 til 1979. Han debuterede i 1978 som billedkunstner og har siden 1992 haft kunsten som erhverv.

Arbejdsområde:

I årerne frem til år 2018 arbejde Palle B. Mernild både med maleri og skulpturer. Efter år 2018 har han udelukkende beskæftiget sig med at skabe skulpturer. Skulpturerne udføres primært i bronze, rustfrit stål og marmor. Palle B. Mernild arbejder fortrinsvis med at udtrykke humor og symbolik i sine værker, hvor han oftest har mennesket i centrum for sin fortælling.

Udstillinger:

Palle Broegaard Mernild har sit eget galleri i Herning, hvor hans værker er fast udstillet.

Som kunstner har han stået for den kunstneriske udsmykning af virksomheder verden over, herunder bl.a. det amerikaske hovedkontor for den danske legetøjgigant Lego System i Conneticut. Endvidere har han udført en lang række skulpturelle priser for organisationer og politiske partier.

Bl.a. de mest kendte skulpturelle priser som Palle B. Mernild står bag, er:

I 2022 modtog den Ukrainske præsident Volodymyr Zelenskyj, Frihedsprisen i form af en bronzeskulptur udført af Palle B. Mernild. Frihedsprisen er stiftet af Partiet Venstre i Danmark.

Palle B. Mernilds skulpturer kan man opleve mange steder i det offentlige rum. Blandt andet i Skjern, hvor kunstneren har sin egen skulpturpark med 10 store skulpturer, udført i sort marmor. Skulpturparken er placeret ved Innovest. Kunstneren arbejder både i små og store formater, som eksempelvis på Vestre Kirkegaard i Herning, hvor en ca. 4 x 3 x 3 m stor skulptur i rustfrit stål, er en del af den offentlige kunstneriske udsmykning.