Bruger:Madglad/sandkasse/Splaywatch

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Jeg vil forsøge at danne mig et overblik over Splays aktiviteter. Andre, der bliver opmærksomme på mit arbejde er velkomne til at bidrage nedenfor under 'Bidrag'. Formålet er at kunne bidrage mere kvalificeret til debatten om Splays youtubere og firmaet selv.

Splay Danmark og dets medarbejdere[redigér | rediger kildetekst]

Splay Danmark er et reklamefirma, der lever af skjult markedsføring af firmaer og deres produkter på sociale medier, så som Youtube. Som led i marketingsarbejdet for firmaet selv har firmaet arrangementet Guldtuben, hvor firmaets egnemedarbejdere dyster om forskellige priser. Desuden promoveres medarbejderne på Wikipedia. Firmaet er af forbrugerombudsmanden blevet kritiseret for skjult markedsføring overfor børn. Blandt firmaets medarbejdere vides at være: Armin Merusic Eiqu Miller Julia Sofia Aastrup(involveret i markedsføringssagen) Kristine Sloth Lasse Vestergaard(Wikipedia:Sletningsforslag/Lasse Vestergaard) LouLiving (slettet) Morten Münster (Slettet) Naja Münster Novopleco (hurtigslettet 3 gange) Rasmus Brohave, Stupidaagaards (hurtigslettet)

Guldtuben er et markedsføringsarrangement for Splay Danmark[redigér | rediger kildetekst]

Dokumentationen fra xponering.nu, guldtuben.dk og den "dokumentation", der findes i Wikipedia-artiklerne om Splay-medarbejderes deltagelse i Guldtuben 2015 tegner et klart billede af situationen. Guldtuben er et markedsføringsarrangement for Splay Danmarks medarbejdere. ('Årets sang' tager dog enkelte med udefra). Guldtuben er således ikke notabilitetsgivende. --Madglad (diskussion) 13. nov 2016, 10:13 (CET)

Bidrag[redigér | rediger kildetekst]

Nedenstående er indhold fra artiklen "Alexander Husum" han er en del af splay, og har også masser af abonnenter, der er nogle få kilder at finde rundt om, men han kan ikke bære en artikel i sig selv. Mvh. Vrenak (diskussion) 28. apr 2017, 13:54 (CEST)

Alexander Nyholm Husum (født 16 Marts 1997) Alexander er fra Randers, og er en dansk youtuber, med kanalnavnet Alexander Husum.

Han har lavet youtube i gennem mange år, men på forskellige kanaler og med forskellige ting, for at finde sin plads, og d. 4. jun. 2011, hvor han lagde sin første video ud på Kanalen Alexander Husum (der engang hed Husum gaming).

Alexander har modtaget priserne "Årets colab 2016" som blev skabt i samarbejde med Louliving(Louise Bjerer), samt "Årets klip", de/han vandt ved Guldtuben 2016, på det kongelige teater.

Alexander har 3 youtube kanaler. "Alexander husum" Hvilket er hans Main kanal, "Hussi" som er hans Sesond kanal & Style Kanalen "ALEXANDER" han styrer med med youtuberen Alexander vraa (Vraa), Alexander vraa er Husum's beste ven. https://www.youtube.com/user/Husumgaming

https://www.youtube.com/channel/UCRdoivTawGU9WRAAqdqC92w

ArtikelstumpSpire
Denne artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.

{{FD|1997|Levende|Husum, Alexander}}

Kategori:Youtubere


Kategori:Internetpersonligheder fra Danmark


¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Endnu en:

Louise Schaumborg Madsen (født 5. marts 2002) er en dansk YouTuber, Snapchatter og Instagrammer. Hun har kun i en alder af 15 år opnået utallige mange følgere på hendes sociale medier. Louise har vundet prisen "Årets mest lovende" til Guldtuben 2015, vundet "Årets budskab" til Guldtuben 2016 og vundet "Årets gennembrud" til The Voice '16 i Tivoli.

Louise startede på YouTube d. 29. juli 2013 hvor hun blot kun var 11 år. Hun voksede hurtigt, og hendes kanal sprang især i luften i 2015 hvor hun bl.a. også vandt hendes første pris "Årets mest lovende" som Splay Danmark arrangerede på Bremen Teater d. 1 august. Louise laver videoer med hensigt på at give inspiration til at leve livet. Hun viser åbent hendes teenage-liv og hendes følgere kommer også helt bag kuliserne når det gælder det med at have det svært.

Tidligere liv[redigér | rediger kildetekst]

Louise Madsen er født d. 5. marts 2002 på Rigshospitalet i København. Louise er boede sine første år på Nørrebro, men flyttede derefter til Valby og voksede op der. Louise's far hedder Jesper Ascanius Kjærsgaard Nielsen, og hendes mor hedder Gitte Schaumborg Madsen, ligesom Louise.

I løbet af Louises barndom har hun altid interesseret sig for kameraer, og det er det der har gjort hvor hendes interesser ligger i dag, uddyber hun til BT på den røde løber til The Voice '16.

Karriere[redigér | rediger kildetekst]

2013 Louise lagde sin første video op på YouTube d. 29. juli 2013 som var et såkaldt Strøget haul, med hensigt på at vise hvad hun havde købt af ting og sager på Strøget.

2014 Louise lavede stadig videoer til sin YouTube-kanal, men dog uden held til at bryde igennem.

2015 var året hvor man sagtens kan sige det gik fremragende for den unge sociale medie bruger. I året her startede hendes abonnent- og følge kurve at stige. I Maj 2015 blev hun oprettet som medlem af det danske YouTube community Splay Danmark. Splay er et slags bureau til danske YouTubere. Louise vandt d. 1. august 2015 prisen som værende "Årets mest lovende" til en dansk YouTube-award kaldt Guldtuben på Bremen Teater i København.

2016 gik det stadig fremragende for Louise. Her vandt hun ikke kun én pris, men hele to. Den første i året var "Årets gennembrud" til The Voice '16 afholdt i Tivoli d. 10. september 2016. Bagefter vandt hun prisen "Årets budskab" til Guldtuben 2016 afholdt på Det Kongelige Teater d. 24. september 2016.

2017 fjernede alle sine videoer fra YouTube for at "starte på en frisk". Louise oprettede også en blog i starten af året på blogtjenesten nouw.com.

Priser[redigér | rediger kildetekst]

Guldtuben 2015 The Voice '16 Guldtuben 2016
"Årets mest lovende" "Årets gennembrud" "Årets budskab"
d. 1. august 2015 d. 10. september 2016 d. 24. september 2016
Bremen Teater, KBH Tivoli, KBH Det Kongelige Teater, KBH
  1. Guldtuben 2015 nomineret i 1 kategori; årets mest lovende.
  2. The Voice '16 nomineret i 1 kategori; årets gennembrud.
  3. Guldtuben 2016 nomineret i 3 kategorier; årets style, årets stjerneskud & årets collab. (Årets budskab var en særlig pris givet specielt til Louise under showet)

{{FD|2002|Levende|Madsen, Louise}} Kategori:Youtubere