Bruger:TONICA Aarhus/sandkasse

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

'''Harmoniorkestret TONICA''' er samlingssted for dygtige musikere - både konservatorieuddannede og amatørmusikere, som mødes for at dyrke vores store fælles interesse for at spille musik sammen. Nogle af vores medlemmer har spillet i orkestret i en årrække, men vi har også jævnligt studerende som medlemmer i orkestret, imens de læser i Århus.

Vores repertoire er bredt, og dækker genrer fra klassisk musik og moderne populærmusik til swing, musicals, marcher og sange.

Vi spænder også bredt aldersmæssigt og har medlemmer fra 18 til 86 år.

Orkestret blev grundlagt i 1940, og er således det ældste harmoniorkester i Århus. Vi spiller 4-5 koncerter om året, og vores nytårskoncert i Musikhuset Aarhus og en Wienerkoncert i Aarhus Rådhushal i efteråret hører til blandt de stolte traditioner. Derudover spiller orkesteret forskellige koncerter som f.eks. promenadekoncerter og kirkekoncerter, og har siden 2013 spillet åbningskoncerten ved havnekoncerterne i Ry.

Vi har i 2023 prøvet kræfter med en større symfoni af komponisten Johan De Meij, Symphoni no. 1, ”The Lord of the Rings” fra 1988, som vi fremførte til stor begejstring for både orkester og publikum i Generationernes Hus på Aarhus Ø.  

DIRIGENTER[redigér | rediger kildetekst]

TONICAs chefdirigent er Boris Kertsman, som er uddannet trompetist fra solistklassen på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus, og har siden 2003 været medlem af Daniel Barenboims West-Eastern Divan Orchestra. Derudover har han spillet med bl.a. Staatskapelle Berlin, Konzerthausorchester Berlin, Aarhus Symfoniorkester, på Deutsche Oper og Teatro alla Scala.

Som solist har Boris optrådt med bl.a. Israel Philharmonic, under ledelse af Zubin Mehta, og Haifa Symphony Orchestra. Boris er desuden 2. prisvinder af ”Lions Clubs International Trumpet Competition” i Stuttgart, 1. prisvinder ved Prinsens Musikkorps konkurrence og 1. prisvinder ved Det Jyske Musikkonservatoriums solistkonkurrence.

TONICA har stor fornøjelse af flere andre gæstedirigenter i løbet af en sæson. Jørgen Fuglebæk er en tilbagevendende succes ved vores Wienerkoncerter. Af andre gæstedirigenter kan nævnes Niels-Ole Bo Johansen, Michelle Rakers eller Lars M. Birkelund Olsen

SOLISTER[redigér | rediger kildetekst]

Ved TONICAs Nytårskoncerter får vi selskab af skiftende solister. Vi har bl.a. underholdt i selskab med Julie Bertelsen, Annette Heick, Trine Gadeberg og Joakim Knop