Brugerdiskussion:Palnatoke/Julequiz/2023

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Mon AI / ChatGPT kan løse opgaverne, og hvad betyder det for quizen? Villy Fink Isaksen (diskussion) 7. dec. 2023, 20:09 (CET)[svar]

@Villy Fink Isaksen: Godt spørgsmål som jeg sendte videre til ChatGPT:

You
Hvis man iklæder ammunitionsarbejdere blå bukser, stribede trøjer og sorte sokker, har de en fritidsaktivitet, som i henved 50 år bliver modarbejdet. Hvilket hold?
ChatGPT
Det lyder som om du refererer til en gåde eller et ordspil. Desværre kan jeg ikke identificere svaret ud fra den givne information alene. Hvis der er flere ledetråde eller oplysninger om gåden, er jeg gerne villig til at hjælpe med at løse den.
You
I mange byer er det almen viden, at man finder bestemte etablissementer i bestemte gader, og disse gader kan blive begreber nærmest synonyme med etablissementstypen. I en bestemt større by er det nu således, at etablissementer, der har over 500 af den enhed, man måler størrelse på der, betegnes med et bestemt gadenavn. Giv mig navnet for gruppen af etablissementer med mellem 100 og 499 enheder.
ChatGPT
Den beskrivelse lyder som om den refererer til New York City, hvor ejendomsmæglere bruger bestemte gadenavne som referencer til forskellige størrelseskategorier af ejendomme. For eksempel er det almindeligt at høre udtrykket "Park Avenue" anvendt for eksklusive og større ejendomme, mens "Lexington Avenue" kan referere til ejendomme med en mere moderat størrelse. Så i dette tilfælde kunne "Lexington Avenue" muligvis være betegnelsen for gruppen af etablissementer med mellem 100 og 499 enheder. Det er vigtigt at bemærke, at denne form for terminologi kan variere, og det er ikke nødvendigvis en regel, der gælder for alle byer eller byområder.
You
Vi skal bruge en skønlitterær subgenre, der snart er 40 år gammel, og åbenbart især udbredt i det tyske sprogområde.
ChatGPT
Den beskrivelse lyder som om den refererer til "Schweizer Krimi" eller "Swiss crime fiction", en skønlitterær subgenre inden for krimigenren, der er særligt udbredt i det tysktalende Schweiz. Denne genre har været populær i omkring 40 år og har sit særpræg og karakteristika, som adskiller den fra andre krimigenrer. Der er mange schweiziske forfattere, der har gjort sig bemærket inden for denne genre, og den har udviklet sig til at have sit eget unikke sted inden for den litterære verden.

I ingen af tilfældene kunne ChatGPT gætte den stillede gåde (selvom det sidste svar ikke ramte helt ved siden af). Eldhufvud (diskussion) 7. dec. 2023, 20:44 (CET)[svar]
Tak for dine forsøg med ChatGPT. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 7. dec. 2023, 20:47 (CET)[svar]