Brugerdiskussion:Pred/Arkiv3

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
ArkivDette er en side med arkiverede diskussioner fra Brugerdiskussion:Pred.
Ønsker du at genoptage en arkiveret diskussion, skal du flytte den tilbage til diskussionssiden.

Om sletninger[rediger kildetekst]

Hvis DK5-artiklerne skal slettes, bør det vel gøres uanset hvad artikeltælleren tilfældigvis står på. --Palnatoke 2. okt 2006 kl. 00:05 (CEST)

Nej. Hvorfor skulle det være ligegyldigt, at man ved at foretage massesletninger netop nu (i stedet for om et par dage) risikerer at bringe daWiki i stor forlegenhed? --Pinnerup 2. okt 2006 kl. 21:53 (CEST)

sidenhen vs. siden hen[rediger kildetekst]

Hej. Jeg kan se, at du har rettet sætningen “[…] og kom ikke sidenhen i konflikt med loven” i Bombemanden fra Gladsaxe fra “sidenhen” til “siden hen”. Det behøver vi ikke slås over, men jeg vil blot nævne, at begge former har været tilladte siden 2001, jf. [1] – medmindre da at der er noget, jeg har misforstået, og i så fald må du gerne korrekse mig :-) Mvh Christian --C960657 2. okt 2006 kl. 21:50 (CEST)

Ja, der var rigtignok for hurtig; jeg har vist vænnet mig til den anden skrivemåde. Tak for observationen. :) --Pred (diskussion) 2. okt 2006 kl. 22:17 (CEST)

Hej Pred!

Jag lade för någon månad in ett påpekande att artikeln Naturligt tal är motsägelsefylld, och exempel på bättre artiklar på andra språk som kan användas för att rätta. Jag har inte fått något svar. Eftersom felen funnits i tre år, börjar jag misstänka att ingen matematiker övervakar artikeln... Om ingen annan rättar den, så får jag försöka själv; men då blir det tyvärr nog på en blandning av svenska och danska.

Finns det här på da:wiki något liknande en:wikis matematikprojekt? Jörgen B 14. okt 2006 kl. 02:59 (CEST)

At dømme på historikken er det nok ikke de mest aktive wikipedianere, der overvåger artiklen, men jeg har nu forsøgt at skrive den en smule om. Kom endelig med flere (forslag til) rettelser. Vi har, selvom det kunne være et godt initiativ, ikke et projekt som det engelske; det er nok desværre også begrænset, hvor mange der ville bidrage, hvis det fandtes. --Pred (diskussion) 14. okt 2006 kl. 12:47 (CEST)
Nu ser Naturligt tal mycket bättre ut! (Vet du hur det är i danska skolor; finns det något påbud om vad N skall vara? (Fast jag uppfattat det som att (mycket på grund av Grundtvigs inverkan) man i Danmark inte så gärna utfärdar påbud för skolorna, som man gör i Sverige.)
Kunde man börja litet försiktigt med att skapa en kategori motsvarande en:Category:Wikipedian_mathematicians? Det skulle göra det lättare för sådana som kommer som nya att veta vilka man i första hand kan kontakta, åtminstone. Jörgen B 14. okt 2006 kl. 15:11 (CEST)
Jeg ved ikke, hvordan det gribes an i danske skoler - jeg stødte først selv på begrebet på universitetet, og der synes det at være lidt tilfældigt, hvad der bruges. Vi har på den danske Wikipedia en interesseliste, hvor det er muligt at finde frem til folk med forskellige interesser, så selvom idéen er god, tror jeg ikke, der er behov for en decideret kategorisering. --Pred (diskussion) 14. okt 2006 kl. 15:27 (CEST)
Nå, det är ju utmärkt, och helt tillräckligt! Kunde man inte nämna intresselistan på Wikipedia:Forside, så att det är lättare att få veta att den finns? Jörgen B 14. okt 2006 kl. 16:05 (CEST)
Jeg vendte det lige med de andre på IRC, og vil høre om du har en konkret forslag til, hvor den kan placeres? Det er sandt, at den er svær at finde frem til, men jeg synes samtidig ikke, den skal stjæle fokus fra de øvrige elementer på forsiden. Selv tænkte, jeg at den kunne placeres på skribentforsiden, men her kan den også let drukne i andre henvisninger. Det er også blevet foreslået, at den kunne placeres på den side, man præsenteres for, når man logger ind. Dette emne kunne eventuelt tages op på landsbybrønden. --Pred (diskussion) 15. okt 2006 kl. 14:58 (CEST)
Riktigt nog. Jag har lagt in en fråga om interesselistan på Landsbybrønden, så får vi se om någon reagerar. Jörgen B 17. okt 2006 kl. 16:37 (CEST)

Henry Dunant[rediger kildetekst]

Har du ikke lavet en lille fejl mht. at gøre Henry Dunant til anbefalet artikel? Så vidt jeg kan se har Palnatoke stemt i mod artiklen og derved kan den ikke blive vedtaget? --Broadbeer 10. nov 2006 kl. 23:57 (CET)

Ikke helt. Som diskuteret her og på IRC, blev artiklen efter Palnatokes kommentar gået efter i sømmene, og nævnte fejl blev udbedret. Det har været en fejl, at den blev afslået i første omgang. --Pred (diskussion) 11. nov 2006 kl. 00:03 (CET)
Har set diskussionen, men man burde have fået Palnatoke til at ændre sin stemme, det ser dumt ud at hans stemme stadig er negativ. --Broadbeer 11. nov 2006 kl. 00:05 (CET)
Tja, han har vel stadig muligheden nu - jeg syntes ikke, der var grund til at gøre det mere besværligt end nødvendigt. Baggrunden fremgår jo også stadig af kommentarerne til nomineringen. --Pred (diskussion) 11. nov 2006 kl. 00:31 (CET)


Hvorfor skulle Antimilitarisme slettes? Man må godt bruge Leksikon.org s artikler. --Villy Fink Isaksen 12. nov 2006 kl. 14:02 (CET)

Artiklerne på http://www.leksikon.org er omfattet af copyright som alt andet. Hvorfra har du, at artiklerne må kopieres hertil (og dermed benyttes frit af alle til eksempelvis kommercielle formål)? Vi har kun fået tilladelse til at bruge enkelte artikler derfra. Hvis andet er tilfældet, genopretter jeg selvfølgelig artiklen. --Pred (diskussion) 12. nov 2006 kl. 14:14 (CET)

Redigeringskonflikt[rediger kildetekst]

Hehe, jeg havde egentlig rettet min disk. side men ville lige lægge en VA-velkomst til 80.58.205.36 inden jeg gemte. Vupti, kom der en redigeringskonklikt ud af det... Jeg synes iøvrigt der er flere uheldige bidrag denne eftermiddag? Det kan vel ikke være skolerne der gør det i dag... G®iffen 26. nov 2006 kl. 14:24 (CET)

Hm, 80.58.205.36 bliver ved - har du mod på en kort blokade hvis du endnu er online? G®iffen 26. nov 2006 kl. 14:45 (CET)
Uheldigt timet - jeg forsvandt lige et par timer. Jeg er i øvrigt ikke helt med på den med redigeringskonflikten...? :) Bidragene kan skyldes så meget: efterskoleelever, der keder sig, en der fandt frem til redigérknappen og fortalte sine venner om det eller noget helt tredje. --Pred (diskussion) 26. nov 2006 kl. 16:58 (CET)

Det med redigeringskonflikten er at du har genskabt min diskussionsside mens jeg selv var i gang med det. Iøvrigt har jeg lige lagt en besked på Landsbybrønden da jeg ikke vidste hvem der var online nu. Det handler om vedvarende ændringsforsøg på Central Park. Bortset fra det, så er det nok snart min tur til at logge fra et par timer - bare så du ikke undrer dig. G®iffen 26. nov 2006 kl. 17:02 (CET)

Ah, selvfølgelig; det havde jeg helt glemt. :) Der lader i øvrigt til at være kommet styr på artiklen. Hvis du ofte føler behov for at finde online administratorer, må jeg anbefale dig at kigge på IRC-kanalen - det er den nemmeste måde at finde andre aktive brugere (og er desuden vældig hyggeligt.) --Pred (diskussion) 26. nov 2006 kl. 17:08 (CET)

Når jeg klikker på diverse links til IRC får jeg altid en "Siden kan ikke vises". Jeg har godt nok aldrig set efter hvor fejlen er og tænkt at "så er der sikkert noget andet jeg kan foretage mig i stedet for". G®iffen 26. nov 2006 kl. 18:40 (CET)

Ah, så mangler du sikkert en IRC-klient. Hvis du bruger Firefox eller Opera har du en indbygget i browseren. Ellers er der en mindre skrivelse om, hvordan man tilslutter sig på Hjælp:Chat. --Pred (diskussion) 26. nov 2006 kl. 18:49 (CET)

Drik og Drikkevare[rediger kildetekst]

Hej! Jeg har sammenskrevet drik og drikkevare i artiklen drik. Ingen af artiklerne har p.t. nogen diskussion, men hvordan sættes historikken sammen? G®iffen 30. nov 2006 kl. 18:09 (CET)

Fejl i skabelon[rediger kildetekst]

I skabelonen sammenskriv tror jeg der mangler et "skal" i formuleringen "Når sammenskrivningen skal ske en administrator kontaktes". G®iffen 30. nov 2006 kl. 18:09 (CET)

Gal var den da i hvert fald - tak. --Pred (diskussion) 30. nov 2006 kl. 19:15 (CET)

Sorry ang. Pi (tal) - glemte at kontrollere datoen, jeg tænkte bare "Nu skal der korrigeres i en fart!". Så du kom før mig med at rette tilbage. G®iffen 30. nov 2006 kl. 19:21 (CET)

Ingen skade sket. :) --Pred (diskussion) 30. nov 2006 kl. 19:24 (CET)

Tak for hjælpen... hvad lavede du?[rediger kildetekst]

Hej! Jeg er her efter juletravlheden kastet mig over mit projekt med at gøre kirkehistorien mere fyldig på Wikipedia - og har lige lavet en artikel om Erik Pontoppidan, som du har suppleretmed et eller andet. Du skrev "wiki, kat og iw."... ved lejlighed vil jeg gerne høre hvad det betyder, for er det noget, jeg lige så godt selv kan gøre (og det ser sådan ud) så vil jeg gerne det. Men tak for hjælpen - og glædelig jul Vh Kim (webpastor)

Heh, de forkortelser, der bruges i beskrivelsesfeltet, kan være en smule kryptiske. Med wiki mente jeg, at jeg tilpassede stilen i artiklen de øvrige i encyklopædien - det vil sige, at der blev placeret et par interne henvisninger, fjernet nogle linjeskift og sådan (se evt. Wikipedia:Stilmanual.) Kat er kategorien - med koden [[Kategori:Danske biskopper|Pontoppidan, Erik]] blev artiklen placeret i kategorien Kategori:Danske biskopper (og sorteret efter efternavn.) Iw er en forkortelse for interwiki og er de henvisninger, du kan se nederst i menuen til venstre, som henviser til samme artikel i de øvrige landes Wikipedia. Der står i øvrigt lidt mere om beskrivelsesfeltet på Hjælp:Beskrivelse. --Pred (diskussion) 26. dec 2006 kl. 20:06 (CET)

Billede:Log-pole-x.jpg[rediger kildetekst]

Hej Pred!

Jeg har lagt en lille kommentar på diskussionssiden for den naturlige logaritme omkring figuren, hvor jeg efterspørger hjælp til en forbedring. Nu er jeg stadig grøn wikipedianer, så det er først nu jeg har fundet ud af hvem ophavsmanden til figuren er. Mit forslag til forbedring går på at hvis figuren skal hjælpe en med at forstå definitionen på den naturlige logaritme bør den understøtte en definition som

eller f.eks.

Jeg tror her den første notation er den som flest vil forstå. Hvis din figur skal svare til det bør den øverste grænseværdi for integrationen hedde og det skraverede areal angives som . Dette ville iøvrigt også modsvare den figurtekst, der i øjeblikket er tilknyttet billedet i artiklen. Som figuren er nu blandes integrationsvariablen sammen med en grænseværdi, og det er jo noget der svier i en gammel AAU instruktors øjne - selv om det er ved at være en del år siden...

Du kan jo iøvrigt kaste dit øje på den anden kommentar jeg har på diskussionssiden. Jeg vil gerne høre din mening om detaljeringsgraden.Slaunger 8. jan 2007 kl. 22:31 (CET)

Jeg giver dig ret i, at den ikke er helt god. Billedet opstod vist som en erstatning af et andet, der var uheldigt komprimeret. Jeg har skiftet billedet i artiklen ud med et andet, hvor x blot er ændret til a. --Pred (diskussion) 9. jan 2007 kl. 17:36 (CET)
Det er glimrende. Den nye figur er perfekt! Tak for hjælpen.Slaunger 10. jan 2007 kl. 08:43 (CET)
Og nu er jeg selvhjulpen en anden gang! Du var så venlig at referere til GFDL-programmet [Graph] i beskrivelsen af din figur. Nu har jeg selv downloaded programmet. Det var dog en glimrende lille sag til den slags formål, se f.eks. i min sandkasse hvor jeg har experimenteret med programmet for at illustrere konvergensen af Mercators række. Hvis Graph understøttede SVG filer ville det være helt perfekt, men det er [måske på vej] i en kommende version. Slaunger 19. jan 2007 kl. 00:44 (CET)
Ja, kønt (om end måske en smule forvirrende) ser det jo ud. :) --Pred (diskussion) 20. jan 2007 kl. 13:27 (CET)

Lasse Gjertsen[rediger kildetekst]

Anmoder om at du gendanner den slette artikel Lasse Gjertsen, baseret på diskussionen. --Zep73 23. jan 2007 kl. 18:35 (CET)

Se din egen ! Med venlig hilsen en pissesurmand ![rediger kildetekst]

Hjælp os mod tåber !

Michael Zimmermann

http://blaahvideengle.dk

KLOGE ÅGE !

Billede af Ebert Nordbjærg![rediger kildetekst]

Kontakt veligst forfatteren af følgende bog : Fremad Amager 75 år. Ole Vadmand.

Og få bekræft ALLE rettigheder til billedet af Ebert Nordbjærg.

Billedet er slettet, - af dig.

Dette bedes venligst trods gentagne ubesvarede opfordringer tilvejebringes, og anbragt samme sted.

Kan dette ikke umiddelbart efterkommes bør det bringe en form for hovmod til livs. (Skrev 85.82.184.251 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Der er oplæggerens ansvar at dokumentere rettigheder i forbindelse med billeder og tekst. Sjovt nok er vi andre her ikke for at servicere dig. Især ikke med den ukonstruktive adfærd, du har udvist her til aften. --Heelgrasper 27. jan 2007 kl. 01:26 (CET)


Dette ER sket ! Endnu en kloge Åge ? To fejl ophæver ikke en ny !


Hvorfra ved du at Dokumentatationen ikke forelægger ? Dér er i pågældende "aktion" gjort tydeligt opmærksom på billedet's oprindelse,- og ophavsret!

Hvad ved du ,- som er bedre ? ....................Derfor harmen !


Med venlig hilsen......( dog en måbende formand)

Michael Zimmermann

Hele bogen ligger her..............brug lidt tid, mand ! http://www.blaahvideengle.dk/pdf/fremadamager75aar.pdf Og dér har den ligget meget længe...............HVAD F::::::::: ved du ?

Useriøst.....ja, måske.........men da Du /I intet véd..... hvad så ?

Undersøg sagerne !

http://www.blaahvideengle.dk

Hej Fætter klog ! (Skrev 85.82.184.251 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Hvor skulle det være sket? Jeg kan ikke finde nogen sådan, og du kan åbenbart heller ikke huske navnet på den person, du forventer Pred skal sætte sig i kontakt med. Et billede, som du beskriver, ses i øvrigt ikke slettet af Pred i perioden efter 1. september, tilbage? --Heelgrasper 27. jan 2007 kl. 01:38 (CET)
Jeg ser intet på den side om, at bogen og billeder skulle være udgivet under GFDL eller lignende. Hvor står det? --Heelgrasper 27. jan 2007 kl. 01:43 (CET)


Citat : "så måske kunne du lige forklare, hvorfor du farer i flint over noget, der ligger adskillige måneder"

Sjovt det nævnes........at det er måneder tilbage !!!!!? Hvor ved du det fra ? Hvis det ikke kan ses ? (Skrev 85.82.184.251 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Fordi jeg jo kan se, at det må ligge før 1. september. Kan vi blive enige om, at der så må være gået flere måneder? I øvrigt kan jeg nu se, at du formodentlig er identisk med Bruger:Michaz, hvor du på Brugerdiskussion:Michaz flere gange er blevet bedt om at dokumentere billedlicenser tilbage i april 2006. Spørgsmålet er dog stadig: Hvor ser du dokumentation for, at det pågældende billede er under en fri licens? --Heelgrasper 27. jan 2007 kl. 01:59 (CET)


Billedet bør ganske rigtigt berigtiges...........så gør det dog.

Hér er muligheden : Ole.Vadmand@skolekom.dk

Hvis Jeg/Vi flere gange HAR svaret og svaret er blevet overhørt.......ligger fejlen nok ikke her !

Såvidt jeg forstår ligger ansvaret i flere ulæste indlæg OG mails hos "pred".

Det kan da ikke være meningen at et leksikon køres af "sjove" eksistenser?

Undskyldninger modtages.......men ikke forklaringer.


PS: Skal man gentagne gange foretage de samme handlinger for, at nå gennem en useriøs cencur ? (Skrev 85.82.184.251 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Hvilke indlæg? Mails kan jeg af gode grunde ikke vide noget om, men jeg kan ikke se nogen indlæg om emnet før nu. Normalt vil det være fuldt tilstrækkeligt, hvis du selv ordner licensforholdene med ophavsmanden og derefter anbringer anmodningen om tilladelse samt tilladelse på billedsiden.
Jeg lader sagen ligge nu, da det vist er kommet til det punkt, hvor Pred bliver nødt til at komme med sin opfattelse af sagen, når han engang kommer forbi. --Heelgrasper 27. jan 2007 kl. 02:16 (CET)


Mail adressen til Ole Vadmand bliver det der står tilbage : Ole.Vadmand@skolekom.dk

Og held og lykke med det frivillige arb.


PPS: Hvorfor hedder Palnatoke det han hedder?

    Hvad er forskellen på hans og Wilhelm Tell's historie ?
    Nåh......sagn er vel sagn....? 

(Skrev 85.82.184.251 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Her er tale om billedet Fil:Ebert Nordbjerg.jpg, der befandt sig i artiklen Fremad Amager april sidste år. Billedet blev markeret som værende uden licens d. 21. april og slettet d. 1. maj. Ligeledes blev Fil:Ebert Nordbjærg.jpg, et billede der tilsyneladende uden grund blev markeret som public domain, slettet. Det hele fremgår af Brugerdiskussion:Michaz. --Pred (diskussion) 27. jan 2007 kl. 13:04 (CET)

Fotos af Bo Reinholdt[rediger kildetekst]

Hejsa

Du har sået tvivl om jeg har rettighederne til at offentliggøre de to billeder jeg har lagt op af forfatteren Bo Reinholdt. Jeg vidste ikke lige hvordan jeg skulle kategorisere disse fotos, men jeg har en skriftlig accept fra fotografen og forfatteren. Hvordan retter jeg de informationer, så de bliver korrekte?

vh Martin Carlson

Tilladelser foretrækker vi bliver håndteret af OTRS. Hvis du har e-mails er det lettest på den måde. Så skal du sende din oprindelige e-mail med forespørgslen sammen med deres svar. På den måde kan man se, hvad du har spurgt om og dermed, hvad der er givet tilladelse til. --|EPO| 27. jan 2007 kl. 11:54 (CET)

Photo credits[rediger kildetekst]

Hi Pred,

Thank you for getting permission from Bright Eyes magazine to use their photos on Wikipedia! They are excellent photos.

But I notice that in commons:User:Pred/Bright Eyes permission, Bright Eyes requested that you include the name of the photographer. In commons:Image:IhsahnWOA2006.jpg, at least, you did not include the photographer's name, you only said "Photo by Bright Eyes Magazine." I had to visit the Wacken photo gallery in order to find out the person's name: Bardia Sagha. Please be sure to obey the terms of the agreement you made! 24.21.138.149 17. mar 2007 kl. 10:22 (CET) (EN user Phthoggos)

Yeah, that's a slip-up. Sorry about that. --Pred (diskussion) 19. mar 2007 kl. 15:51 (CET)

Input om afstemningsregler for AA[rediger kildetekst]

Undskyld, jeg sådan trænger mig på, men vi er i øjeblikket i gang med at debatere afstemningsreglerne for anbefalede artikler på Landsbybrønden, og der er stærkt brug for mere brugerinput, da den nuværende diskussion har delt sig i to diametralt modsatte holdninger. Du har jo tidligere deltaget i afstemningen om anbefalede artikler, og jeg håber derfor, at du vil være med til at finde en løsning, så projektet kan bestå. På forhånd tak! --PhoenixV 20. mar 2007 kl. 12:29 (CET)