Brugerdiskussion:Rune/arkiv 2005

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

--Uffe 10. sep 2005 kl. 21:40 (CEST)Ikke astroide, men asteroide ...

Links er rettet, og "astroide" er en omdirigeringsside. Du er velkommen til at fjerne den. --Rune Magnussen 13. jan 2005 kl. 12:10 (CET)


Hej Rune - tak for tjek af login - du havde ret nu virker det :-) Til gengæld ser landsbybrønden mærkelig ud nu når man forsøger at redigere, så jeg svarer dig lige her på din diskussionsside istedet. Wikipedia er lidt for ustabil for min smag her til aften. Såååeee jeg tror bare jeg skrubber i seng og venter med bidrag til en anden dag - god påske :-) Mvh Malene Thyssen 21. mar 2005 kl. 22:06 (CET)


Hej Rune

Hvordan flytter jeg min artikel til ordbogssiden? Har peæver mem det ser ud til der er en med samme indgang der.

--B. Mathias Askholm 14. apr 2005 kl. 22:50 (CEST)

Skabelonen {{ordbog}} placerer artiklen i kategorien for ordbogsartikler og indsætter en opfording til forlængelse af artiklen. Det fungerer altså på samme måde som {{stub}}. --Rune Magnussen 14. apr 2005 kl. 22:57 (CEST)

Hej Rune

Din tilføjelse til Hashfunktion er noget uklar - jeg forstår den i hvert fald ikke. Kunne du evt. udbygge afsnittet lidt, så den er nemmere at forstå for udenforstående? --Manscher 16. maj 2005 kl. 08:12 (CEST)

Jeg har tilføjet et eksempel. Hjælper det? --Rune Magnussen 16. maj 2005 kl. 12:58 (CEST)

Tak for velkomst[rediger kildetekst]

Hej Rune. Tak for din velkomst. Jeg har allerede læst en del af de links, så jeg håber ikke at jeg har trådt for meget ved siden af allerede... ;-) --/kristian 30. maj 2005 kl. 20:39 (CEST)

Hugenotter[rediger kildetekst]

Hej Rune. Da vi nu har fået en artikel om hugenotter kunne det jo være relevant med et billede af den obelisk, der vist skulle være opstillet i Fredericia ved Nørreport som minde om, at Fredericia blev tilflugtsted for en pæn gruppe hugenotter. Det er vist den bedste illustration vil vil kunne finde til den artikel:) Så hvis du kunne få tid til på et tidspunkt at fremskaffe et billede ville det være super.--Heelgrasper 26. jun 2005 kl. 01:21 (CEST)

Jeg kigger på det. Jeg er lige ved at pakke for at tage på højskole en uge, så det bliver først efter det. --Rune Magnussen 26. jun 2005 kl. 09:45 (CEST)

Flertydig skabelon[rediger kildetekst]

Hej Rune. Så lige din rettelse vedr. fortegn, hvor du bruger skabelon harflertydig og så opretter en flertydig artikel. Det er unødvendigt, når der kun er to betydninger. Læg mærke til skabelonen:harflertydig3, som har parametre.

Hvis du på artiklen fortegn indsætter {{harflertydig3|matematisk fortegn|fortegn (musik)}}, så kan artiklen fortegn (flertydig) helt undgås. Se også landsbybrønden om diskussionen af skabelonen --Sir48 (Thyge) 15. jul 2005 kl. 15:57 (CEST)

Ok. De to sider med fortegn henviser nu til hinanden med skabeloner. Den flertydige artikel er indstillet til sletning. --Rune Magnussen 15. jul 2005 kl. 16:15 (CEST)
Den er meget smart, den skabelon, fordi man kan bruge den hver gang, man kommer direkte ind til et ord, som har flere betydninger - ikke kun til tvetydige. Den kunne også henvise til en flertydig artikel, som det f.eks. ses under Flint. Jeg ville kun ønske, at den havde et symbol - eller en blå fremhævelse af linien. Men det kommer måske. --Sir48 (Thyge) 15. jul 2005 kl. 16:37 (CEST)

Hej Rune. De "engelske" navne er vist nok tillempede udgaver af gamle, nordiske navne for de relevante jætter. Jeg overvejede det lidt, men gik ud fra at navnene i måne-tabellen i artiklen om Saturn (planet) var "korrekte". Men jeg giver mig til at flytte rundt på eksisterende Saturnmåne-artikler, og tilrette Saturnmåne-skabelonen. — Peo 24. aug 2005 kl. 22:50 (CEST)

Fint. Navnene, der er brugt under nordisk mytologi er som dem jeg oftest har set. Der er dog varianter i 'omløb'. Jeg har set Magne stavet Magni, og Balder er på Island blevet stavet som Balder, Baldr og Baldur .... Vh Rune Magnussen 25. aug 2005 kl. 16:59 (CEST)

Velkomstskabelon[rediger kildetekst]

hej rune, teksten kan vist ikke bruges til anonyme, for de har ikke nogen diskussionsside --83.88.250.77 10. sep 2005 kl. 00:15 (CEST)

God pointe! Jeg finder på noget. Rune Magnussen 10. sep 2005 kl. 00:17 (CEST)
Det har de da? For tiden bruger vi {{subst:VelkommenIP}} til dem:
Velkommen!

Hej og velkommen til Wikipedia. Vi er glade for at se dig, og for at du vil bidrage til projektet. Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal gribe det an, er der lidt startinformation ved at følge disse links:

Hvis du ikke er inde i koder, klammer og tegn, så skriv blot uden koder og hold så øje med hvad andre gør ved din tekst de kommende dage. Så lærer du hurtigt hvordan det hele virker :-) Wikipedia er i øvrigt opbygget, så du slet ikke kan komme til at ødelægge noget, selvom du gør noget forkert. Alt kan bringes tilbage til, hvordan det var før, og det er der nogen, som sørger for.

Skulle du gå i stå og ikke kunne finde vejledning, så er der flere måder at få hjælp på. Du kan skrive dit spørgsmål på siden wikipedia:Landsbybrønden. Du kan også skrive på en af de aktive brugeres diskussionssider.

Det vigtigste er at udfylde feltet "Beskrivelse", for indholdet af det kan ses af alle på seneste ændringer, så vi véd, hvad der sker.

Det er en god ide at finde dig et brugernavn og logge på. Det vil give dig nogle flere muligheder i menuen. Det giver også et bedre overblik for os alle på siden med de seneste ændringer.

--Heelgrasper 10. sep 2005 kl. 00:20 (CEST)

Jeg testede det da lige - jeg havde ingen. --Sir48 (Thyge) 10. sep 2005 kl. 00:21 (CEST)

For at uddybe: IP-er har en diskussionsside, men den står vist kun på RecentChanges - ikke foroven med en knap "min diskussion" som hos os, der er logget på. --Sir48 (Thyge) 10. sep 2005 kl. 00:36 (CEST)

Kan en anonyns diskussionssside rettes af denne bruger når den først er oprettet? Hvis det er tilfældet er formuleringen vel god nok? Rune Magnussen 10. sep 2005 kl. 00:51 (CEST)

Prøv f.eks. at spørge sebastjan, som har en oprettet diskussionsside, om han kan kalde den frem fra en "Min diskussion"-knap i toppen af sit skærmbillede. --Sir48 (Thyge) 10. sep 2005 kl. 04:52 (CEST)

Jeg kan ikke se nogen sådan knap. -- Sebastjan 10. sep. 2005 kl. 08:00 (CEST)

Billede af Tuborg Bryggerierne[rediger kildetekst]

Hej Rune

Du skriver at du er frisk på en lille fotoopgave i Frederica, så måske kunne du tage et billede af Tuborg Fredericia Bryggerierne til Carlsberg Danmark-artiklen eller evt. Tuborg, samt Coca-Cola, hvis det kan lade sig gøre? Så vidt jeg har de f.eks. et ganske stort Tuborg-logo hængende over deres hovedindgang. VH Stork 10. sep 2005 kl. 20:54 (CEST)

Jeg har taget billeder af Tuborglogoet - eller prøvet på det. Mens jeg fotograferede blev jeg kontaktet af en vagt, der fortalte at jeg befandt mig på privat grund og fotografering var forbudt. Han overværede, at jeg slettede de billeder, jeg havde nået at tage. Han virkede ikke begejstret for mit forslag om at jeg stillede mig ud på det modsatte fortov og tog billeder derfra. Jeg går ud fra, at det er ok at fotografere en holdende kølevogn eller en reklame, der er opstillet et offentligt sted. Under alle omstændigheder var det en god cykeltur :-) Rune Magnussen 12. sep 2005 kl. 18:01 (CEST)

Okay. De skal åbenbart ikke nyde noget! Som du skriver kan der næppe være noget galt i at fotografere deres vogne, men måske vil en Grøn Tuborg-flaske være endnu mere oplagt. Jeg kigger på noget... Stork 14. sep 2005 kl. 16:49 (CEST)


Hej Rune

Jeg tror din fjernelse af henvisningen til paradisets have var lidt vel hurtig. Ikke kun fordi jeg mener at kunne huske eksperter som har spekuleret over en sådan forbindelse. Men omstændighederne taler også for at noget sådant kunne være muligt. Ragnerok er nedskrevet af en kristen skribent udfra en tradition som allerede i flere hundrede år havde befundet sig i et kristent samfund. I de senere år har Mads Lidegaard argumenteret for at kristendommen i Danmark allerede var ret udbredt et par hundrede år før Harald Blåtands omvendelse i 900-tallet. Og han fik støtte i fundet af en kirkegård fra 700-tallet. Asa-troen kan derfor i lang tid have sameksisteret med kristendommen og ladet sig påvirke af denne. På den måde er det svært at se kilderne til Ragnerok-myten som en uafhængig dokumentation af den oprindelige asa-tro før kristendommen.

--Uffe 10. sep 2005 kl. 21:40 (CEST)

Jeg er enig i, at der ikke rigtigt er "objektive" kilder tilbage. Du er velkommen til at gendanne/omskrive. Se også mit svar på diskussionssiden. Rune Magnussen 10. sep 2005 kl. 21:46 (CEST)

Hej Rune er du klar til duksetjansen :-) Jeg kan se du allerede har ordnet månedens tema - jeg forsøgte at give en forsinket hånd med lidt links-udvidelser. Hvad gør vi ved månedens samarbejde, hvor to nominerede står lige? Mvh Malene Thyssen Diskussion 30. nov 2005 kl. 21:52 (CET)

Tjaaa .. jeg kom vist til at afbryde afstemningen en dag for tidligt :-) Hvad angår stemmeligheden kan du bruge http://random.org , der har en plat og krone funktion. Jeg synes bare du skal vælge det du synes bedst om. Hvis nogen kommenterer det, kan vi bare kalde det en administrativ afgørelse ;-) Selvfølgelig kan vi lave et oprob ved brønden, men der er jo ikke sikker nogen når at reagere. Vh. Rune Magnussen 30. nov 2005 kl. 22:07 (CET)
Opdatering: Det ser ud til at løse sig helt af sig selv ... Rune Magnussen 30. nov 2005 kl. 22:14 (CET)

(en) Okay. As you noticed, I have been testing a bot. I've done it under controlled conditions so far, and I am sorry if it caused any disruption or if I have been violating any bot policy in this wikipedia. I hope you are convinced that the bot is harmless; anyhow I am planning to run it mainly in articles originated in Spanish language Wikipedia. I will suspend testings here until I get the bot flag (already asked in meta). If there is anything else I should know, please let me know. You can reach me more quickly at my talk page in w:es:.

Thank you. — Chlewey 1. dec 2005 kl. 14:26 (CET)


Ok. men er du ny her i wikipedia

Næh. Jeg har vist bidrag fra 2003, så jeg er ikke helt ny ... Rune Magnussen 13. dec 2005 kl. 00:22 (CET)