Bruno Mantovani

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Denne side virker ikke som en encyklopædisk artikel
 Du kan se hvad Wikipedia er og ikke er og hjælpe ved at omskrive den til en konkret og dokumenteret beskrivelse af fakta.
Bruno Mantovani
Født 8. oktober 1974 (39 år)
Oprindelse Frankrig
Genre(r) Klassisk

Bruno Mantovani (født 8. oktober 1974) er en fransk musiker. Allerede som 10-årig elev på en musikskole i Sydfrankrig stiftede Bruno Mantovani bekendtskab med nogle af sin samtids komponister.

For ham var der egentlig ikke den store forskel – om det var en strygekvartet af Beethoven eller et klavierstykke af Stockhausen. Begge dele var jo musik.

Mantovani var dog ikke helt tilfreds med kun at spille andres musik efter noder. Som 13-årig kastede han derfor sin kærlighed på jazzen og begyndte at improvisere.

Mantovani blev senere uddannet i klaver, percussion og jazz ved Perpignan konservatoriet og kom på Pariser konservatoriet i 1993, hvor han fik førstepriser i analyse, æstetik, orkestrering, komposition og musikhistorie.

Han fortsatte studierne i Paris hos Guy Reibel. Han fik desuden en masters-grad i musik ved Universitetet i Rouen og var knyttet til elektronmusikstudiet IRCAM i 1998-99.

Mantovani kender godt sine musikalske forfædre, f.eks. Pierre Boulez og Gérard Grisey. Han respekterer dem, men spektralmusik er altså ikke noget for ham. Der er alt for strikse regler for hvordan musikken skal udvikle sig. Man ved jo nærmest allerede hvordan et værk slutter, når man har hørt de første par takter, siger han.

Bruno Mantovani er inspireret af technomusikken. Den er en del af hans liv og den musik han omgiver sig med. "Først og fremmest er den jo fed at høre på et diskotek lørdag aften". Mantovani kunne ikke finde på at høre det derhjemme. "Der findes musik til forskellige lejligheder og sådan er det. Man gider jo heller ikke at høre Mozart på et diskotek".

Bruno Mantovani har arbejdet sammen med kunstnere som Barbara Hendricks, Paul Meyer, Emmanuel Pahud, Vincent David, Jean Geoffroy, Michel Dalberto, Jay Gottlieb, Péter Eötvös, Manfred Schreier og Laurent Cuniot.

Senest har han komponeret musikken til Allan Dwans film East Side, West Side.[1]

Litteratur[redigér | redigér wikikode]


Referencer[redigér | redigér wikikode]


Denne artikel stammer hovedsagelig fra DR's musikleksikon. Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet helt erstattet af anden tekst, bedes denne skabelon venligst fjernet.