C.D. Guadalajara

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Ikke at forveksle med den spanske fodboldklub Club Deportivo Guadalajara, S.A.D.
Guadalajaras banner

Club Deportivo de Guadalajara er en meksikansk idrætsklub fra Guadalajara – hovedstaden i delstaten Jalisco. Fodbold er den dominerende sportsgren, men klubben har også afdelinger for basketball, cykling og tennis. Den professionelle fodboldklub omtales oftes som Chivas (gederne) eller Guadalajara.

Fodboldklubben spiller i den mexikanske 1. division og er med 11 nationale mesterskaber og to pokaltitler en af de meste succesfulde mexikanske klubber. Klubben var blandt grundlæggerne af den mexikanske 1. division, og er sammen med rivalerne Club America den eneste mexikanske klub, der aldrig har spillet uden for den bedste mexikanske række. Klubben nåede finalen i Copa Libertadores i 2010.

Chivas spiller sine hjemmekampe på Estadio Omnilife, der har en kapacitet på 49 850 tilskuere. Chivas er én af fire kendte professionelle fodboldklubber på højt niveau, der kun bruger spillere fra hjemlandet. De øvrige klubbene er Athletic Bilbao (Spanien), El Nacional (Ecuador) og Saprissa (Costa Rica).

Klubben har en amerikansk aflægger, CD Chivas USA.

Historie[redigér | redigér wikikode]

I 1904 ankom belgieren Edgar Everaert til Mexico, og sammen med Calixto Gas, Max Voog, Gregorio Orozco og den lokale arbeider Rafael, grundlagde han samme år fodboldklubben Club Unión. Klubbens farver blev trikolorens. I 1908 skiftede klubben navn til Club Deportivo Guadalajara AC. Everaert var også klubbens første træner, og spillerne blev hovedsagelig rekruteret blandt arbejderne på fabrikken Fábricas de Francia.

Ungdomsarbejde[redigér | redigér wikikode]

Klubben gennemfører en meget omfattende satsning på udvikling af unge fodboldtalenter, og blev nr. 3 i et uofficielt verdensmesterskab for 14-årige i 2005. Målet er at udvikle spillere til egen klub og til det mexikanske landshold.

Eksterne links[redigér | redigér wikikode]