Channe Nussbaum

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Channe Nussbaum
Personlig information
Fulde navn Channe Nussbaum
Født 1960 Rediger på Wikidata
København, Danmark Rediger på Wikidata
Nationalitet Danmark Dansk
Beskæftigelse Skuespiller og sanger
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Channe Nussbaum (født 1960 i København)[1] er en dansk sanger og skuespiller.

Nussbaum, der har jødiske rødder, debuterede som sanger og sangskriver i 1980 indenfor både pop, rock, viser og jazz og kom med i bandet Goy, der blev dannet i 1982 og udgav et album i 1989. Hun var i 1980'erne med i bandet Sweethearts sammen med Pernille Højmark.

I 1995 og 1996 deltog hun i Dansk Melodi Grand Prix,[1] først med Klaus Kjellerups og Anne Dorte Michelsens sang "Det blev os alligevel" og året efter med Lars Muhls "Kys mig nu", der fik en fjerdeplads. Siden 1995 har Nussbaum sunget og skrevet klezmermusik i bandsene Spielniks og Trio Klezmer. I 2006 udgav hun desuden " Hvis det ikke er kærlighed", et pop-soloalbum produceret af Stephan Grabowski[1] . I oktober 2012 udkom albummet "Illeborg & Nussbaum", som er produceret sammen med Laura Illeborg. Nussbaum har siden 2006 været aktiv som forsanger i klezmerbandet Klezmofobia, der har lavet tre albums og udgivet dem på Tiger records. Nussbaum spiller meget i udlandet med Klezmofobia, og det har ført til besøg i lande som Kina, Mexico, Japan og det meste af Europa.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ a b c Jakob Lambertsen (30. april 2010). "Trio Klezmer: Es sheint / Channe Nussbaum & Spielniks: Alt und aggresiv". guide.dk. Hentet 27. oktober 2012.{{cite web}}: CS1-vedligeholdelse: url-status (link)

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

SkuespillerSpire
Denne danske sangerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi
Artiklen om Channe Nussbaum kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.