Diskussion:Øresundstolden

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Sverige Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Sverige, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Sverigerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Hanse Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Hanse, et forsøg på at koordinere oprettelsen af hanserelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Middelalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Middelalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af middelalderrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Hvordan klarede man praktisk at tvinge folk til at betale efter 1658? Kunne de ikke bare sejle over i den svenske side af Sundet? --Palnatoke 6. maj 2005 kl. 16:32 (CEST)

Jeg har af og til tænkt på det samme. Jeg er ikke nået længere end at Kronborgs kanoner kunne række noget mere end halvvejs (jvf. Nelson & Hyde Parkers erfaringer fra 30-03-1801), men der lå også et vagtskib for anker et stykke ude i sundet. Hvor langt ude har jeg aldrig fundet ud af, men det må have været ude på reden. Jeg må låne min mors Helsingør i Sundtoldstiden næste gang jeg kommer forbi.--Jørgen 6. maj 2005 kl. 16:52 (CEST)

Der er d.d. af 77.133.76.123 indføjet et billede af kronborg med teksten Kronborg slot, dengang toldstation. Er det ikke lidt misvisende? Øresunds Toldkammer var en selvstændig funktion med bygninger i Hesingør by og ikke ude på Kronborg (OK, jeg ved ikke hvordan det foregik de første par hundrede år), men der ligger måske andet i ordet toldstation? Nu må jeg altså se at få bladret i sundtoldens historie. --Jørgen 19. sep 2007, 22:49 (CEST)

Historierevisionistisk billede[rediger kildetekst]

Hvorfor er kortbilledet fra 1588 over Helsingborg og Helsingør da byerne sammen kontrollerede Øresundstolden, photoshoppet så at Helsingør og Sjælland er farvelagt men Helsingborg og Skåne ikke er det, som for at markere Karl XIs jerntæppe fra 1600erne? Her er billedet så som det ser ud i virkeligheden: https://ibb.co/nRHYhnp 2A02:1406:67:A803:5D69:9681:EADC:7D9F 10. apr. 2024, 23:30 (CEST)[svar]