Diskussion:Alexander Bain

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Filosofi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Filosofi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af filosofi-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Introspektion[rediger kildetekst]

Jeg finder det lidt partisk ( indirekte ) at kalde introspektion ( Bla.a. en metode S. Freud bla.a. brugte ) for: Uvidenskabelig.--KG 15. dec 2007, 20:31 (CET)

Dansk:
Alexander Bain gælder for at være en af de tidlige fortalere for en videnskabelig psykologi, der fører de subjektive oplevelser og al erkendelse tilbage til sanseindtryk og ikke på rent indre foreteelser, altså ikke på introspektion
Det tyske forlæg:
Alexander Bain gilt als früher Verfechter einer wissenschaftlichen Psychologie, die das subjektive Erleben und alle Erkenntnis auf Sinneseindrücke zurückführt und nicht auf rein innere Vorgänge (also nicht auf Introspektion).
Så vidt jeg opfatter det, er der blot tale om at placere Bain i en af de to nævnte positioner og ikke en stillingtagen til om den ene eller den anden er rigtig, endsige videnskabelig i anden forstand end Bains (og ligesindedes) selvopfattelse.
Jeg er ikke kompetent til at diskutere hvad der kræves for at være videnskabelig, og om meget af det der foregår på diverse institutter blot er såkaldt videnskabelig, altså "videnskabelig".
Du er naturligvis velkommen til at forsøge dig med en alternativ formulering.
-- Mvh PHansen 16. dec 2007, 10:01 (CET)