Diskussion:Arbejdsskadestyrelsen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Tilsendt tekstforslag[rediger kildetekst]

Jeg har fra Arbejdsskadestyrelsen fået tilsendt dette tekstforslag (mellem stregerne). --Palnatoke (diskussion) 18. jun 2014, 12:14 (CEST)


Arbejdsskadestyrelsen er en styrelse under Beskæftigelsesministeriet, der træffer afgørelser i arbejdsskadesager. Arbejdsskadestyrelsen blev oprettet i 1989. Her blev Sikringsstyrelsen splittet op til Arbejdsskadestyrelsen og Socialstyrelsen. Anne-Marie Rasmussen har siden november 2012 været direktør for Arbejdsskadestyrelsen.

Om Arbejdsskadestyrelsen

Som en del af det danske velfærdssamfund har Arbejdsskadestyrelsen i mere end 100 år truffet uvildige afgørelser i spørgsmål om arbejdsskadeerstatninger. Styrelsen er en neutral myndighed, der vurderer, om en skade eller sygdom skal anerkendes som en arbejdsskade. Styrelsen fastsætter beløbet på erstatningen, men vurderer ikke, om en arbejdsgiver er ansvarlig for skaden. Arbejdsgiverens forsikringsselskab udbetaler erstatningen til personen, der er kommet til skade.

Arbejdsskadestyrelsen behandler hvert år godt 65.000 sager og træffer cirka 130.000 afgørelser.

Styrelsen udfører sagsbehandling til gavn for både borgere og virksomheder på det danske arbejdsmarked, og er organiseret i sagsbehandlingsafdelinger, hvor medarbejderne også vejleder de personer, der er kommet til skade, fagforeninger m.fl. Hvis man vil klage over en afgørelse, som Arbejdsskadestyrelsen har truffet, er det Ankestyrelsen, der behandler klagen.

I 2010 blev Center for Klager om Arbejdsløshedsforsikring (CKA) lagt under Arbejdsskadestyrelsens organisation. Det skete i forbindelse med en organisationsomlægning i Beskæftigelsesministeriet. Center for Klager om Arbejdsløshedsforsikring behandler hvert år cirka 5000 klagesager og forespørgsler om a-kassernes afgørelser.

Styrelsen har også et Center for Arbejdsskader i Nuuk i Grønland, hvor ansatte er kommet til skade hos grønlandske arbejdsgivere. Centeret laver også vejledende udtalelser i private erstatningssager efter erstatningsansvarsloven.

Andre sager

Arbejdsskadestyrelsen har også en afdeling for private erstatningssager. Afdelingen behandler sager om erstatningsansvar og komplicerede sager om ulykkesforsikring. Det er altså sager uden for arbejdsskadeområdet. Det kan for eksempel være, at et forsikringsselskab har brug for en udtalelse om en persons mén efter en trafikulykke.

Arbejdsskadestyrelsen behandler også sager om ekstra SU. Det er sager, hvor uddannelsessøgende personer har et fysisk eller psykisk handicap. Handicappet kan for eksempel betyde, at de ikke kan passe et arbejde ved siden uddannelsen.

Arbejdsskadestyrelsen vurderer også sager fra besættelsestiden, hvor ofre og deres efterladte kan få erstatning, hvis de er omfattet af loven om erstatning til besættelsestidens ofre.


Jeg har modtaget en rettelse: Merete Agergaard har siden juni 2014 været direktør for Arbejdsskadestyrelsen. --Palnatoke (diskussion) 31. jul 2014, 13:31 (CEST)
Jeg har nu selv rettet direktøren. --Palnatoke (diskussion) 31. jul 2014, 13:49 (CEST)

En anden vinkel...[rediger kildetekst]

http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2014/06/25/181613.htm : "Jurist afslørede syg kultur i Arbejdsskadestyrelsen: I dag er han stolt" - hvis man var lidt konspiratorisk anlagt, kunne man overveje om Arbejdsskadestyrelsens aktivitet på Wikipedia er damage control... --Palnatoke (diskussion) 25. jun 2014, 20:41 (CEST)