Diskussion:Beskyttet titel

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Beskikkelsen kan nægtes eller fratages, hvis personen ikke skylder penge til det offentlige eller er straffet.

Det burde vel være

Beskikkelsen kan nægtes eller fratages, hvis personen skylder penge til det offentlige eller er straffet.

(Skrev 130.226.70.181 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.) 11. mar 2009, 09:32

Tak - Det er nu rettet, men du kunne selv have gjort det, Wikipeia er åbent for seriøse ændringer fra alle. -- Nico 11. mar 2009, 23:13 (CET)

Hvad skal vi med eksemplerne på ikke-beskyttede titler? Langt de fleste titler er ikke beskyttet, så hvilke kriterier skal vi udvælge eksemplerne efter? --Palnatoke (diskussion) 24. apr 2015, 10:35 (CEST)

Det bliver svært at være 100% metodisk i udvælgelsen. Men jeg synes det er vigtigt at der gøres opmærksom på at vidt udbredte titler, som f.eks. psykoterapeut ikke har faglige meritter. Så folk ikke utilsigtet går til en psykoterapeut med symptomer på lidelser, som kræver psykologisk eller psykiatrisk behandling. Jeg tror flest folk fejlagtigt nærer tillid til jurist-, psykoterapeut- og revisor-titlerne.Lars Holm Jensen (diskussion) 24. apr 2015, 11:00 (CEST)
Jeg synes det er meget nyttigt med en side hvor man kan slå op om en titel er beskyttet. En afgrænsning kunne være: Ville en tilfældig person på gaden være i tvivl? Ville Bonus Pater være i tvivl? mvh. TorbenTT (diskussion) 24. apr 2015, 11:04 (CEST)

Beskyttelse af titler for kandidat- og bacheloruddannelser[rediger kildetekst]

Jeg kan ikke umiddelbart finde belæg for følgende påstand i Uddannelsesbekendtgørelsen:

Titlerne hørende til de fleste kandidat- og bacheloruddannelser (cand.polit., civilingeniør, BSc i fysik m.fl. samt de tilsvarende engelske betegnelser) er beskyttet ifølge Uddannelsesbekendtgørelsen og må kun benyttes af personer, der har gennemført den pågældende uddannelse.

Men jeg er ikke jurist, så måske der er nogen der kan belyse dette nærmere. -- 94.189.2.97 26. jul 2017, 02:31 (CEST)