Diskussion:Den Nordiske Industri-, Landbrugs- og Kunstudstilling i Kjøbenhavn 1888

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Københavns historie Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Københavns historie, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Københavns historie-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Sikke en interesse for (1) introduktionen til den nordiske udstilling, på http://da.wikipedia.org/wiki/1888, (2) påmindelsen at der er forskel på udstillinger, på http://da.wikipedia.org/wiki/Verdensudstillingen_1888 og for (3) artiklen om den nordiske udstilling på http://da.wikipedia.org/wiki/Den_Nordiske_Industri%2C_-Landbrugs%2C_-og_Kunstudstilling_i_Kj%C3%B8benhavn_1888

Positivt!


Til gengæld virker det som en uskik at flytte tekster uden at anstille en diskussion herom eller forholde sig til en igangværende sådan, Palnatoke. Der eksisterer en diskussion om placering af artiklen på http://da.wikipedia.org/wiki/Diskussion:1888


Titlen på siden Verdensudstillingen 1888 er forkert. Imidlertid mener jeg at siden bør bruges til at forklare hvorfor almenheden forbinder den nordiske udstilling med en verdensudstilling. Ligesom siden bør bruges som mellemstation til en side med den rigtige titel, da det givet vil være den forkerte -verdensudstillingen 1888- interesserede vil søge på.

Det mener jeg faktisk er lykkedes nogenlunde som siden ser ud nu. Den informerer om at der var mange udstillinger, men at ikke alle var verdensudstillinger. Derefter informerer den om status på den udstilling brugeren formentligt har søgt efter (den nordiske udstilling) samt forklarer, hvorfor brugeren har søgt som han/hun har gjort. Endeligt informeres om egnede alternative søgenavne, og om en pudsig afart af samme. Titlen matcher således indholdet ganske glimrende.


Som ny bruger opfatter jeg egentlig sagen som en interessant målestok på Wikipedia. Vil informationen om Den nordiske udstilling i 1888 blive lagret som mange forbinder den, under en forkert ('folkelig') titel? Eller under en rigtig, men knapt så kendt ('encyklopædisk') titel?

vh. Jespersnielsen 11. apr 2006 kl. 22:12

Denne artikel er ikke encyclopædisk udformet. Beskrivelse af fakta omkring udstillingen mangler i høj grad, og til gengæld er der malet med en bred pensel om udenomsværkerne. --Sir48 (Thyge) 12. apr 2006 kl. 09:16 (CEST)
Enig - artiklen kan da ikke starte med et spørgsmål på den måde. Der bør være en introduktion med helt generel info om hvad, hvornår, hvor og så videre.
Men ja, jeg kan godt se, at artiklen Verdensudstillingen 1888 er malplaceret efter indholdet i den. Artiklen med det navn burde jo netop være en artikel om den rigtige verdensudstilling det år. Den kunne dog indledningsvist henvise til, at der også var en international udstilling i København samme år, som dog ikke var en verdensudstilling og et link til denne.
Dog mener jeg stadig, at indholdet i 1888 er forkert - der bør ikke være denne beskrivelse her, men blot et link til artiklen om den københavnske udstilling, som så kan udvides med teksten fra 1888.
--Morten Barklund [ disk / bidrag ] 12. apr 2006 kl. 10:12 (CEST)

Om 'fakta'[rediger kildetekst]

Artiklen giver en oversigt over forholdene for en historisk begivenhed, -en beskrivelse af fakta (hvad var baggrunden, hvem gjorde hvilket, og hvorfor) . Artiklen er absolut ’encyclopædisk udformet’ , hvis der er noget sådant.

Det der efterlyses er vist nok en indledene dataliste med tid, sted, økonomi, m.v. for den historiske begivenhed defineret mere snævert ved selve udstillings-pladsen. Og det ville også være godt. Ligeledes kunne artiklen på nogle områder bindes tættere op om stilmanualen.

’Den brede pensel’ viser hvordan begivenheden rummer flere muligheder for betragtning. Men penslen er i virkeligheden slet ikke så bred. Den forholder sig kontinuerligt til ; hvad var begivenhedens baggrund, hvem gjorde hvilket, og hvorfor.


Om året 1888. Der er ingen ny argumentation, men et gentaget ønske om at gøre beskrivelsen af året 1888 til et data-ark.

(Vi har akkurat samme problem om ikke lang tid, idet sir48 pludseligt har skabt et link til en uskrevet artikkel ved navn ’Industriforeningen.’ Men alle større byer i andel del af 1800tallet havde en Industriforening, ikke kun København)

vh. Jespersnielsen 12. apr 2006 kl. 11:42