Diskussion:Dronningerunde

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Hvis man ser udelukkende på ordlyden i Grundlovens § 14, så sker udnævnelsen af statsministeren og de øvrige ministre ved kongelig resolution, men Grundloven kræver ikke, at "kongen" medvirker i regeringsdannelsens indledende faser. Statsministeren tager den reelle beslutning om, hvem der skal udpeges som forhandlingsleder, og statsministerens har desuden ansvar for udformningen af forhandlingslederens kommissorium. Kommissoriet består kun i tidsrummet indtil Regeringens udnævnelse. En "kongerunde" eller "dronningerunde" er ikke i noget tilfælde en forfatningsretlig nødvendighed. (Skrev Mille85 (diskussion • bidrag) 10. jan 2010, 17:24. Husk at signere dine indlæg.)

Kildeproblem[rediger kildetekst]

Der henvises som kilde til Folketingets leksikon artikel der i sig selv ikke er en videnskabelig kilde og ingen henvisninger indeholder og hvis forfatter er en kommunikationsmedarbejder (Skrev 192.38.33.14 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Det er korrekt at kilden ikke er videnskabelig, men den forekommer troværdig. Du skal være velkommen til at finde en videnskabelig kilde til emnet. --Palnatoke (diskussion) 8. jan 2013, 17:12 (CET)