Diskussion:Fahd af Saudi-Arabien

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Monarki Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Monarki, et forsøg på at koordinere oprettelsen af monarki-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Jeg har svært ved at se logikken i, at hovedartiklen ikke skal være Kong Fahd. Når nogen er konge, så er det vel sidste station. Hvis jeg så en artikel, der hed Fahd af Saudi Arabien, så ville jeg ikke umiddelbart fange, hvem det var. Cleveland 4. aug 2005 kl. 00:01 (CEST)

Som jeg skrev i kommentaren, da jeg flyttede artiklen, beskriver Wikipedia:Navngivning#Historiske navne og titler at navnet skal have formatet [[{Monarkens fornavn og nummer som ordenstal} af {Land}]] - og Fahd havde intet nummer, så derfor bliver det "Fahd af Saudi-Arabien". --Palnatoke 4. aug 2005 kl. 00:06 (CEST)
Men er jeg den eneste, der synes det ser lidt mærkeligt ud? Jeg så godt dit link, men jeg ved ikke, hvordan man har fundet frem til det. Det behøver jo ikke være den endegyldige sandhed. Det er jo fortrinlige ved wikipedia. Og jeg synes brugervenligheden må sættes højest. Og så synes jeg 'Kong Fahd' virker mere logisk end 'Fahd af Saudi Arabien'.Cleveland 4. aug 2005 kl. 00:40 (CEST)
Hvad brugervenlighed angår, støttes den jo netop af at vi bruger faste normer for navngivning - i dette tilfælde bl.a. ved at man slipper for at huske om Fahd nu var konge, emir eller noget helt tredje. Desuden kommer man p.t. til den rigtige artikel uanset om man leder efter "Kong Fahd af Saudi-Arabien", "Kong Fahd" eller "Fahd af Saudi-Arabien" - de to første redirecter til den tredje. --Palnatoke 4. aug 2005 kl. 01:06 (CEST)
Men omvendt forudsætter du, at man ved, hvor Fahd regerer... Det er helt korrekt, at de fører samme sted hen, men derfor kan vi jo godt tage diskussionen om, hvad hovedartiklen skal være (ligesom fx Holland og Nederland). Jeg synes wikipedia bliver mest brugervenlig, hvis hovedartiklen bliver den betegnelse som bruges mest i daglig tale. Personligt tror jeg langt flere vil søge efter "Kong Fahd" end "Fahd af Saudi Arabien".Cleveland 4. aug 2005 kl. 12:42 (CEST)