Diskussion:Folketinget (tv-kanal)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Da kanalen tilsyneladende blot hedder FOLKETINGET, hvorfor hedder artiklen så ikke også blot det? -- Mvh PHansen 2. aug 2010, 20:11 (CEST)

Vel fordi det giver nogle problemer i forhold til artiklen om selve Folketinget? --Brandsen 2. aug 2010, 20:30 (CEST)
Jeg var også i tvivl. Det var nok egentlig navnesammenfaldet med Folketinget, der fik mig til at tænke særligt over det. Hvis de nu havde kaldt sig "FOLKETINGSKANALEN", havde jeg nok bare skrevet "Folketingskanalen" uden at tænke videre over det. Men navnesammenfaldet har vel egentlig ingen betydning for, om vi skriver det på den ene eller den anden måde.
Det har før været diskuteret (dog uden nogen klar konklusion), hvorvidt vi bør respektere, at nogle firmaer foretrækker at skrive deres navn med VERSALER, når der rent sprogligt ikke er belæg for det: Wikipedia-diskussion:Navngivning#Majuskler/minuskler i firma- og organisationsnavne. Som anført af EPO kan det nemt "larme" meget i en tekst, hvis der er tale om et længere navn, hvilket FOLKETINGET er på grænsen til at være. I mine øjne er skrivemåden FOLKETINGET lige smart nok.
Vores navngivningsstandard er at bruge det mest anvendte navn, hvilket ikke nødvendigvis er det officielle navn, men det er vist svært at udråbe en klar vinder. Digi-tv skriver "Folketinget" [1]. Bl.a. Boxer kalder den "Folketingskanalen" [2], formentlig for at tydeliggøre, at der er tale om en tv-kanal. --C960657 2. aug 2010, 22:42 (CEST)