Diskussion:Frie franske styrker

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
2. Verdenskrig Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt 2. Verdenskrig, et forsøg på at koordinere oprettelsen af 2. verdenskrig-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Der var en der havde skrevet Lothringen kors som navnet på DFF's symbol. Ændrede det naturligvis til Loraine. Polemik om hvorvidt Alsace og Loraine er fransk eller tysk og evt. skulle hedde Elsass Lothringen må høre hjemme et andet sted. (Skrev CarstenLevin (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Det er da en glimrende grund til netop ikke at ændre det, men respektere den oprindelige formulering - både Lorraine og Lothringen er navne, som anvendes på dansk. --Palnatoke 21. aug 2008, 10:02 (CEST)

Nej, definitivt ikke. I ca. 1870 tog Tyskland området og renavngav det Elsass-Lothringen. Ved Versaillesfreden blev det til Alsace og Loraine. Med massiv undertrykkelse og skrækregimente slog Adolf Hitlers regime det tilbage til Elsass-Lothringen og efter nedkæmpelsen af nazityskland blev det igen til Alsace og Loraine. Kun tyskere, for hvem det er ganske naturligt, kalder det med det fortyskede navn. Når andre bruger det er det svarende til historisk revisionisme og revanchisme. Navnet er korrekt Alsace og Lorraine. Skulle man endelig anfægte navnene er det så vidt jeg har fanget måske Elsass man kunne diskutere - da dette i højere grad er bundet til tysk historie. Se evt. Her - og skulle man slå hovedet på sømmet så er det vel nok at henvise til at denne alt for korte artikel handler om de Gaulles Frie Franske og at navnet Lothringen for denne stærkt fransk-nationalistiske bevægelse er lettere absurd. --CarstenLevin 21. aug 2008, 18:12 (CEST)

Har du kilder til navnenes brug på dansk eller er det bare snak? --Palnatoke 21. aug 2008, 18:24 (CEST)

Det virker ret forvrøvlet det her, men hvis det kan hjælpe dig:

  • Søgeresultaterne 1 - 30 ud af ca. 4.950.000 for dansk alsace.
  • Søgeresultaterne 1 - 30 ud af ca. 32.000 for dansk elsass
  • Søgeresultaterne 1 - 30 ud af ca. 9.290.000 for dansk lorraine + 9.200.000 for dansk loraine (dem der som jeg stavede forkert - muligvis fordi Google retter fejlen i søgningen:-)
  • Søgeresultaterne 1 - 30 ud af ca. 12.000 for dansk lothringen.

Derimod siger tysksindede alsace borgere fortsat elsass, ihvertfald dem jeg har talt med. Og du vil helt sikkert finde et antal quiche loraine blandt de 5.440.000 danske omtaler af Loraine. Om du finder en Torte Lothringen tør jeg ikke tænke på. Suk. Dertil, en gang til for Arveprinsen: At kalde De Frie Franskes kors for Lothringen korset er ikke bare forkert - det er smådumt useriøst, som denne diskussion. mvh. --CarstenLevin 21. aug 2008, 21:36 (CEST)

Jeg konstaterer, at du ikke er kommet med kilder til din påstand om at "kun tyskere, for hvem det er ganske naturligt, kalder det med det fortyskede navn". Jeg betvivler på ingen måde at Lorraine anvendes mere end Lothringen - det var bare ikke den grund, du gav for ændringen. Din øvrige tilgang til projektet må du selv om. --Palnatoke 21. aug 2008, 22:55 (CEST)

Jeg stopper selvfølgelig herefter, men hovedpointen er at det i artiklen om De Frie Franske er fuldstændig afsindigt at bruge navnet Lothringen korset - som slet ikke findes som begreb. Hvis det kan hjælpe dig yderligere giver søgningen ""lothringen kreuz" 9 svar mens croix lorraine giver et par mere.