Diskussion:Gård fra True, Aarhusegnen (Frilandsmuseet)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Kunne vi ikke bare nøjes med linket som kilde? --Trade (diskussion) 1. feb 2013, 17:40 (CET)

Det ville da være dumt, hvis det faktisk er de andre kilder, der ligger bag informationerne i artiklen. --Palnatoke (diskussion) 1. feb 2013, 17:45 (CET)

(redigeringskonflikt) Hvad sker der lige med artiklen? hærværk eller flytning? jeg ser ingen flytteforslag... - Nico (diskussion) 29. jan 2014, 20:25 (CET)

Det er vel en konsekvens af Århus Kommunes navneændring. Jeg ved så ikke om jeg er enig i konsekvensen, Frilandsmuseet faktisk bruger Å i navnet. --Palnatoke (diskussion) 29. jan 2014, 21:17 (CET)
Bruger:Hubertus lavede en flytning ved at kopieret tekst fra gammel til ny artikel. Det var jeg i gang med at rydde op i.
Jeg ellers er jeg enig det er nok er Århusegenen som den rigtige betegnelse. --Steen Th (diskussion) 29. jan 2014, 21:28 (CET)
Jeg kiggede på dette link: natmus.dk/frilandsmuseet/udstillinger/gaarde-og-huse/oestjylland/faestegaard-fra-true/. Da jeg ikke kan se en overskrift der konkret benævner gården som "Gård fra True, Århusegnen (Frilandsmuseet)", er jeg gået ud fra at man problemfrit kan anvende "aa" i overensstemmelse med alm. wikipedia-praksis, selvom der i den tilhørende (under)tekst skrives "Århus". Desuden går jeg stærkt ud fra at "aa" blev brugt på den tid, huset blev opført og ikke bolle-å. --Hubertus (diskussion) 29. jan 2014, 21:45 (CET)
Vi staver såmænd heller ikke Christian II på samme måde som man gjorde på hans tid. Gammel stavemåde er som regel bare gammel stavemåde. --Palnatoke (diskussion) 29. jan 2014, 21:56 (CET)
Sandt nok, men "aa" anvendes jo igen i nutidens Aarhus, derfor virker det lidt underligt at anvende bolle-å'et der stammer fra en mellemliggende periode (selvom det formelt altid kan bruges ifølge Dansk Retskrivning). --Hubertus (diskussion) 29. jan 2014, 22:08 (CET)