Diskussion:Grønlands politik

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Grønlands flag Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Grønland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Grønlandrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Jeg synes dette uddybende afsnit om Grønlands politik ikke burde findes da indholdet allerede eksisterer under Grønlands uddybede historie. Der er iøvrigt et par fejl og der er ingen kilder. Det var jo ikke storfangerne der havde magten før indførelsen af forstanderskaberne. Men i stedet var der enten Anarki de steder hvor Angakoq var ude af funktion da han var blevet forbudt. Eller visse steder fandtes han vel på trods af at han var forbudt f.eks. på Østgrønland. Andre steder var der måske en Kateket der vel har overtaget angakoqs ansvar til en vis grad. --Lena Dyrdal Andersen 4. apr 2010, 19:54 (CEST)

Du kan måske lettere få en diskussion om dit forslag ved at indsætte det her på Wikipedia:Sletningsforslag.
  • Med "uddybende afsnit" mener du vel selve denne artikel, og ikke noget enkelt afsnit her eller i nogen anden artikel.
  • "Grønlands uddybede historie" er formentlig artiklen Grønlands historie hvor der omtales nogle "forstanderskaber" i dette afsnit
  • Angakoq (shaman, åndemaner?) omtales endnu ikke på dansk Wikipedia; du kunne måske lave et opslag derom, da det i øjeblikket indgår uforklaret i din argumentation.
-- Mvh PHansen 4. apr 2010, 20:43 (CEST)
Nej jeg tager lige mit forslag om sletning tilbage. --Lena Dyrdal Andersen 27. apr 2010, 15:01 (CEST)
Mht Angakoq så har jeg stavet det : angákut men det ændrer jeg lige.--Lena Dyrdal Andersen 27. apr 2010, 15:02 (CEST)