Diskussion:Hvidløg

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Botanik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Botanik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af botanikrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Hvorfor står der at hvidløget tilhører liljefamilien, når det ikke fremgår af den videnskabelige klassifikation (familie: Alliaceae (Løg-familien))? --27. nov 2012 kl. 16:17 (CEST)

Hvorfor i alverden hedder denne artikel Hvid-Løg og ikke Hvidløg??? --Twid 11. apr 2005 kl. 21:07 (CEST)

Ja, det var jo et godt spørgsmål. -- Bruger:Wegge 11. apr 2005 kl. 21:32 (CEST)
Den Store Nordiske Flora (ISBN 87-12-03446-0) har denne overvejelse:
"Vi har lagt stor vægt på at bruge bindestreg korrekt i forhold til forstavelsernes oprindelse (substantivisk = med bindestreg, adjektivisk = uden bindestreg) og på at stave navnene i ét ord, når forstavelsen er adjektivisk, og udtalen i øvrigt kræver dette."
Altså Hvidløg snarere end Hvid-Løg. Videre står der (bare lige for at få det hjørne med):
"Når det gælder slægtsnavne, må dette princip imidlertid fraviges, da det i modsat fald ville medføre., at arter blev henført til forkerte slægter. F.eks. bør slægten Rørhvene Calamagrostis ikke skrives Rør-Hvene, da den ikke har noget med Hvene Agrostis at gøre."
Jeg finder det en anelse krukket med al den storskrivning, bindestreger og kursiv, men hvis det er sådan, de professionelle botanikere vil have det, så lad dem da. --Palnatoke 11. apr 2005 kl. 21:49 (CEST)
Som jeg forstår det, er vores botaniske artikler navngivet som "Trivialnavn (Latinsk navn)", og derfor mener jeg at det bør være Hvidløg (Allium sativum)". -- Bruger:Wegge 11. apr 2005 kl. 21:52 (CEST)
Det er mig, som gav artiklen navnet Hvid-Løg. Det gjorde jeg efter flere overvejelser, bl.a. den, at det jo er almindeligt at kalde urten "hvidløg". Når jeg valgte det andet, skyldes det netop viljen til at være ikke-elitær. Jeg ved af erfaring, at det hjælper mange at bruge bindestreger. Jeg skal dog villigt indrømme, at her er jeg gået for vidt, og jeg ser, at I allerede har rettet fejlen. Tak for det.
Mvh. --Sten Porse 11. apr 2005 kl. 22:17 (CEST)