Diskussion:Kønssygdom

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Gonorré skyldes den gram-negative bakterie Neisseria gonorrhoeae, så selv om Retskrivningsordbogen siger god for både gonoré og gonorré, synes jeg at det giver etymologisk mening at benytte formen med dobbelt-r. --Blanu 6. sep 2005 kl. 06:17 (CEST)

Ja. selvfølgelig giver det mening. Det giver imidlertid også mening at skrive med ét r idet den skrivemåde bedst afspejler udtalen, og generelt synes jeg at begynde at rette fra en korrekt form til en anden er at komme ud på et glideplan som kan føre til uendelige diskussioner . Derfor vil jeg tilbageføre ændringen. Bemærk i øvrigt at også gonorre og gonore er korrekte skrivemåder. Der skal selvfølgelig oprettes omdirigeringer fra tre af formerne til den fjerde når der skrives en artikel om gonorré/gonorre/gonoré/gonore. Byrial 6. sep 2005 kl. 08:02 (CEST)
Læst og forstået. --Blanu 6. sep 2005 kl. 08:43 (CEST)
For at give mit bidrag til forvirringen vil jeg påpege at de autoriserede stavemåder er uigennemskuelige for almindelige mennesker. Noget kunne derfor tale for at man desuden nævner betegnelsen dryppert, så meget mere som den overraskende nok findes i RO. -- Sebastjan 06. sep. 2005 kl. 08:50 (CEST)
Off-topic: Er du Sebastjan in Malta fra dk.kultur.sprog? --Blanu 6. sep 2005 kl. 09:01 (CEST)
Ja, Sebastjan er maltesisk stavemåde, da sproget ikke tillader to vokaler sammen. -- Sebastjan 06. sep. 2005 kl. 09:20 (CEST)
Indtil den nye Retskrivningsordbogen i 1986 måtte man vist kun skrive det gonorré med to r'er og accenttegn, men det har naturligvis kun historisk interesse. --Jeppe 6. sep 2005 kl. 14:48 (CEST)

Jeg har samlet artiklerne og redirecter den ene til den anden. Doc Daneeka 23. jun 2006 kl. 17:53 (CEST)

Opdatering[rediger kildetekst]

Flytteforslag[rediger kildetekst]

Flytteforslag: Kønssygdom

Se evt. på Wikipedia:Flytteforslag

En IP bruger foreslå den 24. april 2012 at artiklen Kønssygdom flyttes til Seksuelt overført sygdom. Det er også en bemærkning på diskussionssiden. Jeg sætter det forslag til debat. --Steen Th (diskussion) 4. maj 2015, 09:41 (CEST)[svar]

Konklusion:
Der er konsensus om ikke at flytte Kønssygdom til Seksuelt overført sygdom. --Simeondahl (diskussion) 7. jan 2016, 08:34 (CET)