Diskussion:Kokkedal Slot (Nordjylland)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Landbrug Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Landbrug, et forsøg på at koordinere oprettelsen af landbrugsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Herregårde Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Herregårde, et forsøg på at koordinere oprettelsen af herregårdsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Vel ikke det i Hørsholm?


Der er vistnok (mindst) to danske slotte som hedder Kokkedal.

S.

Mærkværdigheder[rediger kildetekst]

På Valdemar Atterdags tid beherskede Kokkedal store dele af Limfjordsområdet. I middelalderens tidlige år var gården knyttet til adelsslægten Banner.

Jeg satte QA-skabelonen på artiklen primært pga. manglende tilpasning den store tilføjelse i dag, men også pga. en indholdsmæssig mærkværdighed som ovenstående. Artiklen siger, at slottet nævnes første gang i 1407, midt i senmiddelalderen, så hvordan kan den den være knyttet til en slægt i middelalderens tidlige år? Og i en ellers tilsyneladende kronologisk gennemgang virker det mærkværdigt, at Valdemar Atterdag skal nævnes efter at man tilsyneladende er nået frem til engang efter 1512, langt over 100 år efter Valdemars død. --Heelgrasper 24. jan 2006 kl. 21:43 (CET)

Der er også uoverensstemmelse mellem de i tekststykket nævnte ejere og ejerlisten. --Palnatoke 27. sep 2007, 10:48 (CEST)