Diskussion:Kommunal- og regionsrådsvalg 2017

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Uden overskrift[rediger kildetekst]

Der er så vidt jeg kan se, et navne sammenfald mellem de to (nuværende) borgmestre i Næstved og i Lejre, Såvidt jeg ved kan man ikke være borgmester i to kommuner på samme tid. Har kigget på begge kommuners hjemmesider, men kan kan ikke finde nogen administrative oplysninger i Lejre Kommune. Er der nogen der har en idé til hvordan vi kan skelne mellem de to herrer? --Hofkas (diskussion) 23. nov 2017, 00:26 (CET)

Artiklen Lejre Kommune skriver at Carsten Rasmussen (Lejre) er borgmester. Dette burde måske skrives [[Carsten Rasmussen (borgmester, Lejre)|Carsten Rasmussen]]. Tilsvarende for Næstved. --Madglad (diskussion) 23. nov 2017, 00:34 (CET)

Kommunalvalg - Landsresultat[rediger kildetekst]

Ikke overraskende kommer de fire største stemmeslugere i absolutte tal fra de fire største byer. Hvis nogen har tid vil jeg foreslå at lave en liste over de 5 største personlige stemmeprocenter. Der er trods alt forskel på at få 40 % i Udby Kommune og at få 10 % i Københavns Kommune. Også selv om førstnævnte ikke scorer så meget i absolutte tal. --Madglad (diskussion) 25. nov 2017, 07:18 (CET)

Den har jeg (stort set) lavet, jeg har bare ikke fået tid til at indføje den. Lige nu ligger listen på mit arbejde, så det bliver ikke i dag. :-) Ole Ryhl Olsson (diskussion) 25. nov 2017, 11:03 (CET)

Rettelser i Kommunalvalg - Landsresultat[rediger kildetekst]

Tallen i tabellen passer ikke med hvad der Ritzau skriver. @Williameinar:, du har rettet tallene for SF, men ikke for Konservative, Liberal Alliance eller "Andre". @Hofkas:, du rettet d. 17. dec. SF fra 126 mandater til 123 mandater, hvad har du brugt af kilder? Vil I gå tallene igennem en ekstra gang? --Kjeldjoh (diskussion) 16. feb 2018, 12:04 (CET)

@Kjeldjoh: Tallene er baseret på de tal KMD har offentliggjort pr. kommune, altså en simpel sammentælling. Jeg har verificeret dem adskillige gange, så de burde være korrekte. mvh. --Hofkas (diskussion) 17. feb 2018, 07:45 (CET)
Har gennemgået tallene igen og rettet C til 225. Der må være noget galt med Ritzaus tal Lib.Al. er ét mandat for meget. Alternativt må vi vente på at den officielle opgørelse udgives på Danmarks Statistik en gang i foråret... mvk. --Hofkas (diskussion) 17. feb 2018, 10:32 (CET)