Diskussion:Levermosser

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Botanik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Botanik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af botanikrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Hej, Så prøvede jeg at lave sådan en artikel på højt niveau - en hel "Division" :-) Der er jo mange andre end mig der kunne have skrevet dette, og jeg gætter at de fleste der har valgt ikke at skrive om dette emne har gjort det enten fordi de hellere ville skrive om noget andet - eller fordi de ikke syntes de helt viste nok om det... Som man kan se ved jeg heller ikke så meget (set med en botanikers øjne) men jeg synes nu alligevel at dette "lidt" nu er tilgængeligt for alle.

Hvad er "comme il faut" med billeder? Kan man bare nappe dem der er på den engelske wiki - eller er det enten forbudt eller bare "bad style". På den anden side - hvorfor skulle danskere ikke have glæde af den samme planche om levermosser.

Hvad med kryds-link til UK wiki; sker det automatisk?

--Honymand 15. mar 2008, 19:20 (CET)

Hej Honymand, prøv at læse følgende steder, hvor der er mere vejledning: Skabelon:Taxobox2, Hjælp:Taxobokse og Wikipedia:WikiProjekt_Planter. Der vil du se, at mosser skal have specificeret farven lightgreen i taxoboxen, hvordan du finder et billede på commons og sætter det ind etc. Ellers spørg bare igen :) --Sir48 (Thyge) 15. mar 2008, 19:41 (CET)
Hov, jeg så ikke lige diskussionen, så jeg har fikset artiklen lidt. Men ja, spørg endelig hvis du får problemer. --CarinaT 16. mar 2008, 10:10 (CET)

Om brug af Latin[rediger kildetekst]

Hej Carina, tak for fiks. Det undrer mig dog at der skal stå latin foran det latinske navn - det har jeg ikke set i nogen af de andre botanik-artikler som jeg har stødt på. Desuden skal man passe lidt på med at betegne de videnskabelige plantenavne som værende latin - det er de jo på en måde, men masser af ordene er jo kunstigt skabt eller forvanskede fra de ord man bruger på sproget latin! Det er derfor lidt farligt synes jeg, specielt fordi linket jo blot går til en artikel om sproget latin "som taltes i oldtidens rom" - og denne artikel indeholder så vidt jeg kan se ikke noget om botanik-latin, læge-latin o.s.v.

Hvis ordet "latin:" skal stå der burde det linke til en artikel der hed f.eks. "botanisk latin" eller "videnskabeligt navn" eller "botanisk navn" eller noget i den stil. Her kunne man så også passende anføre regler for skrivning, f.eks. at man altid bruger kursiv, at Genus skrives med stort og species med lille o.s.v. --Honymand 16. mar 2008, 12:25 (CET)

Du kunne bruge måske bruge [[Gartnerlatin|latin]] ? (latin) --- Herunder et par tips der kan lette arbejdet med at finde materiale frem:
Du kan sætte din browser op til at åbne med faner til hver af disse, og du har et effektivt arbejdsredskab.
-- PHansen 16. mar 2008, 13:31 (CET)

Hvordan indlægger jeg et billede[rediger kildetekst]

Hej,

Jeg ville gerne indlægge dette billede http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4c/MarchantiaPolymorpha.jpg men jeg kan ikke finde ud af det. Det skal indsættes i artiklen efter den sidste sætning. Jeg vil sætte pris på en forklaring af hvordan man gør, fremfor at en anden bare gør det for mig. --Honymand 16. mar 2008, 13:01 (CET)

Brug fx [[Billede:MarchantiaPolymorpha.jpg|thumb|Levermos]], som giver:
Levermos
- Kåre Thor Olsen (Kaare) 16. mar 2008, 13:06 (CET)