Diskussion:Logisk konnektiv

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Filosofi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Filosofi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af filosofi-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Artiklen Logisk konnektiv har tidligere været foreslået som kandidat til at blive vist på Wikipedias forside som ugens artikel, men fik ikke nok stemmer til at blive valgt.

Huskeliste for Logisk konnektiv: rediger · historik · overvåg · opdater

Opret huskeliste

Udførlig artikel, men ønskes sammenskrevet[rediger kildetekst]

Det gode ved denne artikel er, at den nok er det mest udførlige skrevet inden for logisk algebra. Men jeg vil foreslå den skrevet sammen med artiklen Logisk operator.

Jeg har aldrig før hørt om begrebet "logisk konnektiv", men forstår vistnok, at det er et begreb, der mest anvendes ind for sproglig logik. Men i matematik og de afledte disipliner inden for datalogi taler man da mest om operator og operand.

Der findes en uoverskuelig skov af artikler om emnet på dawiki, og der er ikke enighed om opbygningen. I Diskussion:Logisk_operator har jeg foreslået følgende:

Derudover foreslår jeg altså denne artikel slået sammen med logisk operator.

Der har været forslag om, at logisk operator skrives sammen med Sandhedstabel. Dette synes jeg er en helt ulogisk sammenskrivning (svarer vel nærmest til at skrive Multiplikation ind under Multiplikationstabel). Artiklen om sandhedstabel kunne passende omdirigeres til Logisk operator (med det udførlige indhold i hosstående artikel). Pkj61 (diskussion) 13. apr 2012, 15:00 (CEST)

Ups - oprettede artiklen Logisk algebra som en to-linjers stub. Men så blev den linket til den enwiki-artiklen en:algebraic logic, og det er en meget bredere disciplin. Måske Boolsk algebra lægger mindre op til forveksling.

Pkj61 (diskussion) 16. apr 2012, 00:08 (CEST)