Diskussion:Lollandsbanen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Bane Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Jernbaner, et forsøg på at koordinere oprettelsen af jernbanerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Jeg forstår ikke helt hvad afsnittene om:

  • Orehoved-Nykøbing Falster (LFJS)
  • Nykøbing Falster-Gedser (Gjedser Jernbane) og
  • Rødby-Rødbyhavn

laver her. De har da aldrig været en del af Lollandsbanen.--Lcl 2. jan 2009, 16:23 (CET)

I hvert fald de to øverste var en del af Lollandsbanen indtil DSB overtog dem i slutningen af 1800-tallet. Det hed dengang Det Lolland-Falsterske Jernbaneselskab. Ved dog ikke med Rødby-delen. --Kaare Dybvad 8. jan 2012, 20:24 (CET)

Maribo-Rødby anlagdes af LFJS som sidebane samtidig med Nykøbing F-Nakskov. Maribo-Rødby-Rødby Havn strækningen har altid været en del af same selskab som hovedstrækningen, i modsætning til de øvrige Lollandske strækninger, der etableredes af selvstændige selskaber, men med samdrift med LFJS og senere LJ.--John 8. jan 2012, 21:50 (CET)