Diskussion:M1 Garand

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Har hørt at M1 Garand'en ikke kunne lades på andre måder end en "amerikaner-ladning" altså hvor man affyrer de sidste skud, så riflen selv smider det tomme clip ud (hvilket forresten giver en "PING" lyd). Udtrykket "Amerikane-ladning" skulle hvist endda komme fra nettop denne riffel... Er det sandt hvad jeg har fået at vide? eller er det bare opdigtet? (Skrev 87.62.128.97 (diskussion • bidrag) 05.07.09 16:15. Husk at signere dine indlæg.)

Jeg har ikke hørt begrebet 'amerikaner-ladning', men begrebet afladning på amerikansk går på at man (ved automatvåben) holder hanen i bund til den er tom. Garanden er kun halvautomatisk og kan rumme 8 skud, og ved sidste skud kastes ladeclip'en ud med et pling, når bundstykket bliver ført tilbage af gastrykket. Bundstykket forbliver i bageste stilling, så man nemt kan sætte en ny clip i (husk at holde bundstykket tilbage med håndkanten mod ladehåndtaget, ellers får du en blå negl på tommelen). Hvis du skal aflade uden at have skudt tom, trækker du bundstykket tilbage med ladehåndtaget og fanger den patron, der udkastes. Hold bundstykket tilbage og udløs magasinudkasteren (sidder på venstre side af magasinet), så kommer resten af patronerne + clip'en ud. Denne operation kræver begge hænder og lidt øvelse, hvis ikke riffel eller patroner skal ende på jorden. Men at man ikke kan aflade uden at have skudt tom er en skrøne. Omvendt er det mere end almindeligt bøvlet at forsøge at proppe flere patroner i den uden den er tom. Aflad, fyld clip'en og i med den igen. --Jørgen 5. jul 2009, 17:06 (CEST) (lærte st skyde med den i 1980).