Diskussion:Magisterkonferens

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

God ombygning, synes jeg. Ordet undervisningselement kan misforstås af dén der ikke ved besked. Er det magisterspiren der skal undervise (jf. undervisningstræning/formidling i flere uddannelser)? Skal der ikke bare stå at man ofte skal gennem noget mere undervisning? (samtaler, seminarer osv.). Men det afgørende er måske snarere hvad og hvordan ens duelighed bliver prøvet (i)? Vh --Bjoerna 13. jan 2006 kl. 08:22 (CET)

Jeg er sådan set enig, men min viden rækker ikke lige for øjeblikket til at rette. Hvis jeg husker det vil jeg prøve at undersøge sagen lidt mere, men andre må meget gerne tage fat i stedet. --Heelgrasper 14. jan 2006 kl. 00:03 (CET)
OK. Har foretaget en foreløbig rettelse (fjernet omtalen af uv.element og indføjet et bl.a., indtil vi evt. kan sige tingene bedre). Vh --Bjoerna 14. jan 2006 kl. 07:49 (CET)
Jeg har tilføjet lidt fra SDE om, at den blev nedlagt i 1978 ved de naturvidenskabelige fag, men jeg er lidt usikker på, om det også gælder mag.scient.soc. Den ser ikke ud til eksistere længere, men om det også var i 1978 den forsvandt, ved jeg ikke. Til gengæld er det noget med, at den generelt er ved at forsvinde. Den findes stadig nogle steder jf. Diskussion:Mag.art., men hvis man ser her og her kunne noget tyde på, at den er kraftigt på vej til at blive udfaset. Det er ikke lykkedes mig at finde noget mere præcist eller opdateret.
Mht. til undervisningselementet så jeg i Salmonsens under magisterkonferens, at der dengang (1920'erne) var noget med, at man skulle holde nogle forelæsninger eller tage nogle mundtlige eksamener. Og hvis man ser for bestemmelserne om Magisterkonferens i klassisk arkæologi, så indgår der i forbindelse med specialet en offentlig forelæsning. Jeg kigger lidt videre. --Heelgrasper 15. jan 2006 kl. 04:17 (CET)

Den afsluttende off forelæsning var vist et generelt fænomen på alle konf.uddannelser. Fint at du går videre. Står der mon ikke noget man kunne blive inspireret af i Danske Encyc? Vh --Bjoerna 15. jan 2006 kl. 09:28 (CET)