Diskussion:Massakren ved Wounded Knee

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Det er betegnende, at den engelske wikipedia-artikel ikke anvender betegnelsen "indian", men native amereicans. Det hedder altså Sioux-stammen og ikke Sioux-indianere - og selvom vi fandt frem til betegnelsen: oprindelige amerikanere og god ro og fordragelighed, så er den ikke anvendt. Jeg har ikke sagt, at det er let, men respekten for dette stolte og nedtrampede folk - især ved Wounded Knee - gør, at artiklen bør omskrives. --hansjorn 10. jul 2005 kl. 09:41 (CEST)

Vi fandt frem til et artikelnavn, men betyder ikke at man ikke kan bruge andre betegnelser (heriblandt den almindelige danske neutrale betegnelse: indianer) ved omtale af disse folk i artikler. Det har ikke en pind med respekt at gøre. Man respekterer ikke nogen mere eller mindre ved at en bestemt betegnelse. Byrial 10. jul 2005 kl. 09:53 (CEST)