Diskussion:Milena Penkowa

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Artiklen Milena Penkowa er blevet udpeget som lovende artikel. Det vil sige at den vurderes klar til at blive forbedret til en god artikel. Hvis du kan opdatere eller forbedre den, så gør det gerne, men diskuter gerne større ændringer her først.

Huskeliste for Milena Penkowa: rediger · historik · overvåg · opdater

Opret huskeliste

Jeg synes egentlig det er en ret god artikel, som kommer rundt om det meste om både personen Penkowa og de forskellige sager hun har været indblandet i. Derfor vil jeg gerne nominerer artiklenOrwell123 15. nov 2011, 16:57 (CET)

Selv om dagspressen har gjort et stort nummer ud af, at Penkowa "har løjet sin mor og søster død" vil jeg sætte spørgsmålstegn ved den encyklopædiske relevans af lige netop den detalje.Ramloser 14. feb 2011, 13:31 (CET)

Ovenstående hentyder til flg:"
Jeg ville umiddelbart aflevere mit svar så hurtigt som muligt, men jeg afleverer i dag onsdag d. 28.05.2003. Jeg har ikke kunnet gøre dette endnu tidligere pga. en meget ulykkelig hændelse i min familie. Onsdag d. 14. maj forulykkede min mor og min søster i Belgien i bil, hvorefter jeg har brugt meget tid på hospitalet og især begravelsen.
 
— Milena Penkowa i kommentar til dekanatets brev.

I virkeligheden levede Penkowas mor og søster i bedste velgående." Også senere i artiklen refereres til moderen og søsteren; men denne oplysning, hvad enten den er korrekt eller spekulativ, er ikke speciel relevant for vurderingen af Penkowas akademiske karriere; det er derimod de øvrige oplysninger om UVVU-sagen og anklagerne for dokumentfalsk, som er betegnet som en af de største sager (skandaler) i dansk forskningshistorie, bl.a. set i lyset af de bevilinger, der fulgte med titlerne. Efterfølgende har først 58 forskere og siden en række andre, bl.a. en anden ElitForsk-pris modtager kritiseret håndteringen af sagen og understreget ens store negative konsekvenser for dansk forskning som helhed. Alt dette er da notabelt; om det kan bære en særskilt artikel "Penkowa-sagen" i stedet for at indgå i denne biografi er et andet spørgsmål, der kunne være værd at overveje. Hvad kildegrundlaget angår bygger det på videnskabelige tidsskrifter samt Information, Politiken og Weekend Avisen, som ikke med rette kan mistænkes for sensationslyst. Ramloser 22. feb 2011, 01:03 (CET)

Jeg har nu forsøgt at ændre det noget: Flyttet den sensationsprægede historie ned under medieomtale. Jeg ved ikke om det er bedre. — Fnielsen 22. feb 2011, 01:53 (CET)
Der mangler forøvrigt stadig information i artiklen om de 58 og om IMK. — Fnielsen 22. feb 2011, 02:19 (CET)