Diskussion:Nørrebros Beboeraktion

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Københavns historie Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Københavns historie, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Københavns historie-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Nedenstående indgik i artiklen ved dennes oprettelse, og er nu af Bruger:Pugilist flyttet til diskussionssiden:

Dokumentation og forskning efterlyses[rediger kildetekst]

Meget af denne artikel bygger på førstehåndskendskab og nogle få videnskabelige kilder. ”Slaget om Byggeren” dominerer stadig de publicerede beskrivelser af Nørrebros Beboeraktion. Fejlvisningen bunder formentlig i at Blågårdsgade-fløjen, der stod for Bygger-aktionen, var mere skrivende i det akademiske miljø og forskningen end Tømrergade-fløjen, som var meget lidt skriftlig. Samt at ”Slaget om Byggeren” var spektakulært. Men det skygger for en mængde initiativer i Beboeraktionens højdepunkt fra 1973-1980.

Der findes kun få udforskede kilder. NB’s arkiver befinder sig på Rigsarkivet og nogle dele blev afleveret til Arbejderbevægelsens Bibliotek og Arkiv (ABA). Derudover vil en systematisk gennemgang af de landsdækkende aviser 1973-1980 (og af Nørrebro Avis) kunne danne grundlag for en dokumentation af Nørrebros Beboeraktion.

Kontinuitet fra NB til BZ[rediger kildetekst]

Det anføres, at der ikke var kontinuitet fra NB til BZ. Der var dog en smule. Undertegnede (som var aktiv i NB både inden splittelsen og senere i blågårdsgadefløjen, og før det slumstormer) holdt i hvert fald et inspirationsmøde med initivgruppen, som jo startede besættelsen af brødfabrikken m.v. Alex Larsen (Denne usignerede kommentar er skrevet af AlexLarsen18 (diskussion • bidrag) 11. jun 2019, 10:33)