Diskussion:Nürnbergprocessen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
2. Verdenskrig Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt 2. Verdenskrig, et forsøg på at koordinere oprettelsen af 2. verdenskrig-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Tysklands våben Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Tyskland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Tysklandrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Med henvisning iil sidste tilføjelser: "Nogle i nazi toppen slap for straf, da stormagterne havde brug for deres viden. Det var inden for atombombe/raket teknologi, samt lægevidenskab benyttet til rumfart."

Hvem var omtalte personer? Der var formodentlig ikke nogen krigsforbrydere der slap for straf hvis de opfyldte nævnte kriterier. Det bør dokumenteres, hvis ikke bør sætningerne slettes. --Ultraman 9. nov 2007, 23:16 (CET)

Da dokumentation mangler i henhold til ovennævnte, vil jeg betragte dette som en konspirationsteori, hvorfor jeg vil oprette og flytte til afsnit om samme. --Ultraman 10. nov 2007, 11:00 (CET)


Under Konspirationsteori er tilføjet følgende sætning:

"Starten på Den kolde krig mellem USA og Sovjetunionen var startet." Sætningen er irrelevant i denne sammenhæng. Jeg mener den bør slettes ? --Ultraman 12. nov 2007, 19:02 (CET)

Jeg vil gætte på at Wernher von Braun kunne være en af de nævnte krigsforbrydere - bortset fra at han vist ikke var krigsforbryder. I forbindelse med Operation Paperclip og Operation Alsos kan nævnes von Braun, Kurt Diebner og Werner Heisenberg og en række andre. --Palnatoke 12. nov 2007, 19:23 (CET)
Palnatoke henviser til Kurt Diebner, men så vidt jeg kan se har han ikke været i nærheden af at være krigsforbryder, han bliver beskrevet som en ubehagelig person men det gør ham ikke til kriminel, og han blev da også boende i Tyskland efter krigen. Med hensyn til Heisenberg levede han et farligt liv som opponent til Himmler, og har angiveligt prøvet at sinke det tyske atomprojekt. Von Braun skiftede til USA efter krigen, men forbryder var han vist ikke. De nævnte var alle store videnskabsmænd og arbejdede for deres fædreland, så det er nok gætteværk at disse personer var krigsforbrydere, som slap for straf grundet deres videnskabelige betydning. Jeg mener stadig at der mangler dokumentation for ovenfor nævnte påstande, at nazi-topfolk slap for straf. --Ultraman 12. nov 2007, 20:35 (CET)
Jeg vil heller ikke mene at der er noget, der tyder på at de nævnte personer var krigsforbrydere (i alt fald ikke efter den tids målestok - efter 11/9 2001 er det nok en anden sag), men de var videnskabsfolk med høj status, som skiftede til USA på et tidspunkt, hvor USA gjorde sig parat til den kolde krig (og til at den måske ikke forblev kold). --Palnatoke 12. nov 2007, 20:44 (CET)

Fra artiklen ( med nogle bemærkninger indsat )[rediger kildetekst]

Sovjetunionen ønskede domstolen placeret i Berlin, men Nürnberg blev valgt fordi

Byen lå i den amerikanske sektor (Tyskland var opdelt i fire sektorer).

   (  Det var vel ikke fordi nogle ikke ønskede for mange kommunistiske soldater
      i nærheden, når de påfaldende milde domme over nogle af topnazisterne skulle afsiges ? )

Byens domhus havde rigeligt med plads og var en af de få bygninger, som var næsten ubeskadiget efter intensive allierede bombardementer. Et stort fængsel hørte til komplekset.

   (  Var de mange ingeniørtroper der dengang var i Berlin diletanter, 
      for hvor længe ville det tage for de ingeniørtropper at lave passende bygninger ?
      Ingeniørtropper der tager mere end en uge om at lave passende bygninger deriblandt
      passende fængsler ER dilletanter )
    

Byen havde været centrum for mange af nazisternes store møder og havde stor symbolværdi for Det Tredje Rige

    ( det havde også Berlin, mildest talt! ).80.197.37.86 20. feb 2015, 21:43 (CET)