Diskussion:Naturskov

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Botanik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Botanik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af botanikrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Forslag til forbedringer[rediger kildetekst]

Denne artikel har nogle lange lister - er de relevante? Specielt afsnittet "Vegetation i dansk naturskov" synes jeg er problematisk - det er nemlig ret omfattende uden på nogen måde at være komplet. Man kunne måske koge det ned til nogle eksempler. Afsnittet "Danske naturskove" er heller ikke helt godt. --Honymand (diskussion) 19. feb 2015, 21:12 (CET)

Ældre indlæg uden overskrift[rediger kildetekst]

Skov, hvor dyre- og planteliv får lov at udvikle sig uden menneskelig indblanding. Hvordan kan det lade sig gøre?



Hvor finder man roser i en Naturskov? Haabet 5. maj 2004 kl. 22:48 (CEST)


Jeg synes at definitionen på Naturskov er forkert. Det der beskrives er "urørt skov". En naturskov er en skov hvor træerne genetisk stammer fra træer der naturligt er indvandret til voksestedet. Gunner Poulsen 16/6 2005.


"da det kun er indavl som har forhindret den i at brede sig fra Tyskland" Det forstår jeg overhovedet ikke?--pmh 14. jan 2006 kl. 13:28 (CET)

Ved indavl så kommer afkommet til at minde om enægede tvilinger. Det vil sige at der ikke er nogen forskel på frøplanterne og disse kan ikke tilpasse sig til de klimaforhold som hersker i Danmark. Når der er gået tilstrækligt mange år så vil der ved mutationer skabt en større varition og en ny mulighed for at tilpassesig til ændrede forhold. Er der nogen som kan forstå hvad jeg mener? Haabet 14. jan 2006 kl. 14:52 (CET)
Næ, det er påstanden i sig selv jeg ikke forstår.--pmh 16. jan 2006 kl. 12:30 (CET)
da det kun er en indavlsdepression som har forhindret den i at brede sig fra Tyskland. Er det bedre? Hvad er det som du ikke kan forstå?Haabet 17. jan 2006 kl. 00:44 (CET)

I fremtiden

Før istiderne var Danmark dækket af nåleskov. Uden menneskets indblanding, ville ædelgran indvandre til Danmark, da det kun er en indavlsdepression som har forhindret den i at brede sig fra Tyskland(der er skam allerede masser af selvsåede ædelgraner i skovene i Øst- og Sydjylland). Men med menneskets indførsel af en mere tilpasningsdygtig ædelgran fra Syditalien og Douglasgran fra Nordamerika, så vil den urørte skov ende som en nåleskov( nej det vil den ikke, men den vil få et indslag af diverse ædelgraner hvor jordbund og andre forhold passer.)
Det, jeg ikke forstår er, hvad afsnittet om fremtiden laver i artiklen om urskoven. --pmh 17. jan 2006 kl. 09:34 (CET)

Artiklen handler om Naturskoven ikke om urskoven.Haabet 17. jan 2006 kl. 12:43 (CET)