Diskussion:Neoteosofi

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Folketro Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Folketro, et forsøg på at koordinere oprettelsen af folketro-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Rettelser af ordet Neo-Teosofi til Neoteosofi[rediger kildetekst]

Jeg bemærker at Heelgrasper har ændret min betegnelse Neo-Teosofi til Neoteosofi. Denne rettelse er jeg dybt uenig i.

Årsagen til at jeg er uenig skyldes, at der internationalt er bruges betegnelsen Neo-Teosofi eller Neo-Theosophy i de fleste sammenhænge også blandt tilhængere af Teosofien. Så at omskabe et ord, som efter min viden er næsten helt nyt på i nudanske sprog ville være forkert. Og det siger jeg selv om andre ord på dansk følger den tradition Heelgrasper ligger for dagen. Søgninger på f.eks. google vil vise at betegnelsen "Neo-Teosofi" både på dansk og andre sprog er mere brugt som betegnelse end "Neoteosofi". Jeg vil derfor anbefale at Heelgrasper retter tilbage så alle ordene med Neoteosofi bliver som de var før. Men selve overskriften bør nu nok ændres til Neo-Teosofi, den var vist ved en fejl blevet til NEO-Teosofi.

De andre unøjagtigheder Heelgrasper anbefaler at der rettes er jeg meget interesseret i at høre nærmere om, da der bestemt kan være behov for rettelser. Så jeg er meget åben overfor input på dette område.

Jeg vil gerne, at man tager en snak med mig først før man fortager en gennemgribende rettelse af teksten, sådan som det skete med ordet Neo-Teosofi for kort tid siden. Nu er det jo sådan at jeg har forfattet teksten. Men, okay.

-- Mvh. M. Sufilight --Kidhr7 31. dec 2007, 11:59 (CET)

At man på engelsk bruger bindestreg efter forstavelsen neo-, ændrer ikke på at en sådan bindestreg er en fejl på dansk. --Palnatoke 31. dec 2007, 12:05 (CET)
Hej, der er vist noget du helt har misforstået. Selvom du har forfattet teksten i en artikel betyder det ikke at andre skal diskutere ændringer med dig. Når du trykker "rediger" vil du se at der står (lige under redigeringsfeltet): Hvis du ikke ønsker at din tekst skal udsættes for nådesløse redigeringer og at den kan blive kopieret efter forgodtbefindende, så skal du ikke placere den her. Du kan derfor på ingen måde forvente at andre skal diskutere ændringer med dig. At det så er en god idé at tage større ændringer op på artiklens diskussionsside inden de bliver foretaget, er noget helt andet.
Hvad angår neo-teosofi vs. neoteosofi, så er det førstnævnte ukorrekt ifølge dansk retstavning, og vi benytter dansk retstavning her. Det er nok derfor Heelgrasper har ændret stavemåden. Der er sjældne tilfælde hvor man har vedtaget at benytte en anden staveform, hvis den er mere anvendt, men det skal diskuteres, og der skal opnås enighed om det. Lad mig lige slå fast, at jeg gerne så at man brugte de mest almindelige stavemåder, f.eks. får jeg som kemiker kuldegysninger hver gang jeg ser stavemåden ætanol som anvendes her. Men vi har nogen retningslinjer som skal følges, og kun efter diskussion og efterfølgende konsensus kan det vedtages at afvige fra retningslinjerne. -- Danielle 31. dec 2007, 12:10 (CET)

Til Danielle. Tak for dit gode svar. Jeg er enig i, at normalt tager man en snak, før man ændrer selve titlen på en artikel. Nu er spørgsmålet så, om det står til diskussion hvilket ord, der skal bruges. Skal ordet Neoteosofi bruges fordi retningslinierne siger sådan om helt nye danske ord? Eller skal ordet Neo-Teosofi bruges fordi, at alle andre lande, herunder de fleste EU-lande bruger det?

Mvh. M. Sufilight --Kidhr7 31. dec 2007, 12:23 (CET)