Diskussion:Nytestamentlige apokryfer

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Bibelen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Bibelen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af bibelrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Kristendom Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Kristendom, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Kristendomsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Udtrykket bruges normalt om skrifter, der er samtidige med Bibelens skrifter, men ikke indeholdt i denne af forskellige årsager ..... Forskellige kristne trosretninger har hver deres opfattelse af, hvilke skrifter, der indeholdes i Bibelen

Ovenstående er sådan set korrekt. Men artiklen handler om de nytestamentlige apokryfer, og der er mellem de store kristne trosretninger enighed om at NT omfatter 27 "bøger" – hverken mere eller mindre. (Der kan være uenighed om enkelte vers, men det hører til specialiteterne.)

De 27 bøger som accepteres, kaldes "kanoniske" (et ord som altså er modsætningen til "apokryfe").

(Endelig vil jeg påpege at kanonicitet ikke garanterer historisk kildeværdi - ligeledes kan et apokryft skrift indeholde detaljer af historisk interesse.)

Sebastjan 29 dec. 2004 kl. 10:50 (CET)

"er - direkte oversat - skrifter af tvivlsom oprindelse."
Apokryf betyder vel snarere falsk eller uægte, hvilket - set i sammenhængen - ikke er helt det samme som "tvivlsom oprindelse". Det betyder vel "falsk lære", hvilket jo ikke siger noget om hvorvidt oprindelsen er tvivlsom.--Lcl 11. sep 2006 kl. 21:10 (CEST)