Diskussion:Postkolonialisme

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Artiklen er meget marxistisk. Jesper7 (diskussion) 19. maj 2013, 18:41 (CEST)[svar]

Begrebet er opfundet af marxister. Det er ikke til at komme uden om. hilsen Rmir2 (diskussion) 19. maj 2013, 18:43 (CEST)[svar]

Gennemsyn og udvidelse af artiklen[rediger kildetekst]

Jeg har påbegyndt en større redigering af afsnittet, foreløbigt ved at forbedre definitionen og tilføje afsnit om postkolonial litteratur, og generelt bare rydde op i teksten. Hele afsnittet om den negative udvikling i tidligere kolonilande fremstår ret uldent og subjektivt, og sammenhængen med den postkoloniale diciplin er ret uklar. Jeg mener, at afsnittet egentlig burde høre under udviklingsteori snarere end postkolonialisme. Med mindre der er nogen, der protesterer, vil jeg fjerne afsnittet herfra og evt. inkorporere det i artiklen om udviklingsteori. Mvh RegineBromann (diskussion) 19. nov 2019, 13:28 (CET)

Jeg kan se, at afsnittet er blevet udvidet, men det er kun blevet endnu mere irrelevant for den postkoloniale diciplin. Sammenlign evt. med det engelske afsnit. Jeg har foreløbig markeret afsnittet som irrelevant. Mvh RegineBromann (diskussion) 30. nov 2019, 12:17 (CET)

Jeg har i dag slettet afsnittet om udviklingen i de tidligere kolonier, fordi det ikke hørte hjemme i denne artikel. Emnet ser ud til allerede at være dækket i artiklen om udviklingsteori, så jeg tror ikke, noget er gået tabt. Mvh RegineBromann (diskussion) 16. dec 2019, 02:20 (CET)