Diskussion:Primtalstvillinger

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Den hollandske matematiker Bruns beviste i 1919, at disse primtalstvillinger bliver sjældnere og sjældnere, jo større tallene bliver

Talen er formodentlig om den norske matematiker Viggo Brun. Og han beviste noget mere spændende end den ovenfor omtalte trivialitet. (Se f.eks. den engelske artikel.)

Sebastjan 25 apr. 2005 kl. 08:10 (CEST)

Jeg kender ikke meget til Bruns, udover at han levede fra 1848-1919. Men den afdøde amerikanske matematik-professor Tobias Dantzig fra University of Maryland kalder det citerede udsagn for : "Dette bemærkelsesværdige teorem", så det er nok lidt hårdt at kalde det en trivialitet. Alle er iøvrigt velkomne til at uddybe artiklen, gerne med bidrag fra Viggo Brun også :-) Mvh --Sir48 (Thyge) 25. apr 2005 kl. 15:37 (CEST)
At både Viggo Brun (1882-1978) og E.H. Bruns (tysk; 1848-1919) skulle have fundet vigtige resultater ang. primtalstvillingernes fordeling, synes mig yderst usandsynligt. At en amerikansk professor skulle have forvekslet disse to, synes rimeligere.
[Jeg kommer til at tænke på en anden professor som troede at Rømer og Réaumur var variant-stavemåder for samme person.]
At primtallene "tynder ud" når man går frem i talrækken er elementært. Så meget mere må det gælde primtalstvillingerne.
Man véd vist endnu ikke om deres antal er endeligt eller uendeligt. – Studér dog den engelske artikel!
Sebastjan 25 apr. 2005 kl. 15:50 (CEST)
Lad os holde os til, hvad jeg HAR skrevet - og holde os væk fra, hvad jeg læst og hvad du tror om amerikanske professorer eller for den sags skyld om engelske forfattere af wikipedia. Ligeledes er det heller ikke interessant, hvad jeg eller andre fremover kunne skrive om emnet. Det gælder stadig, at du er i din fulde ret til at rette eller uddybe denne artikel, så brug hellere kræfterne på det.
Den ovenfor citerede sætnings matematiske indhold er korrekt. Om han så hedder Bruns eller Brun er vel til at finde ud af - og ellers kan navnet slettes.
Jeg er ikke bekendt med, at antallet af primtal "tynder ud" med stigende tal. I hvert fald er det spørgsmål hverken elementært eller trivielt. Mvh --Sir48 (Thyge) 25. apr 2005 kl. 18:54 (CEST)
Det matematiske indhold er hverken korrekt eller ukorrekt. Det er så upræcis skrevet at det ikke giver matematisk mening. Hvad beviste denne Brun helt nøjagtigt? Og svar venligst ikke at jeg gerne selv må præcisere indholdet i artiklen - det ved jeg godt, men jeg kender ikke svaret på spørgsmålet. Byrial 25. apr 2005 kl. 19:15 (CEST)
Jeg vover det ene øje og skriver hvad jeg mener er korrekt og matematisk holdbart. fispaul 27. maj 2005 kl. 00:13 (CEST)

Næsten-primtal eller Chen-primtal[rediger kildetekst]

Mangler der ikke noget om dette? På den engelske wiki findes der noget, Chen Jung-run har vist at der er uendelige mange par af primtal og næsten-primtal. Hvor næsten-primtal er lig med tal der kun består af to primfaktorer f. eks. 21 (3 x 7). --Villy Fink Isaksen 28. okt 2006 kl. 23:53 (CEST)

I listen over primtals tvillinger mangler 41/43. (Skrev 80.63.1.196 (diskussion • bidrag) 24. nov 2014, 19:12‎ . Husk at signere dine indlæg.)