Diskussion:Revselsesret

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Er det ikke en fejl, når årstallet 1997 i dag ikke fremgår af artiklen, efter at 80.210.48.10 2. maj 2006 erstattede det med 1967?

Jo. Eller ihvertfald blev forældres revselsret ikke afskaffet i 1967 (om det så lige var i 1997 skal jeg ikke sige, men det var deromkring). --Heelgrasper 18. mar 2007 kl. 23:20 (CET)

Af tekniske årsager kan der ikke linkes direkte til Folketingets dokumenter fra 1997, og det er derfor ikke muligt at linke direkte til Retsudvalget betænkning fra 1997, men man kan uden større problemer klikke sig frem til betænkningen. Da bruger 83.92.154.166 nu flere gange har ønsket kilder (udover den der redeligt er angivet) gives her betænkningens fulde indhold (idet interesserede som nævnt kan verificere oplysnignerne direkte på www.ft.dk):

                                                           " Retsudvalget 
                                                       (L 213 - bilag 6) 
                                                            (Offentligt) 

Til lovforslag nr. L 213 Folketinget 1996-97

Betænkning afgivet af Retsudvalget den 13. maj 1997



Betænkning over Forslag til lov om ændring af lov om forældremyndighed og samvær (Afskaffelse af revselsesretten) [af Villy Søvndal (SF) m.fl.]

Udvalget har behandlet lovforslaget i nogle møder og har herunder stillet spørgsmål til justitsministeren, som denne har besvaret skriftligt.

Herefter indstiller et flertal (Venstres, Det Konservative Folkepartis, Fremskridtspartiets, Centrum-Demokraternes og Dansk Folkepartis medlemmer af udvalget) lovforslaget til forkastelse ved 3. behandling.

Et mindretal inden for flertallet (Det Konservative Folkepartis medlemmer af udvalget) går ikke ind for at anvende fysisk afstraffelse i børneopdragelsen. Mindretallet finder imidlertid, at hensynet til barnets tarv er dækket af gældende lovgivning, idet mindretallet henviser til både myndighedslovens, bistandslovens og straffelovens bestemmelser herom. Det fremgår utvetydigt heraf, at det allerede er forbudt at udøve vold over for børn. Mindretallet mener, at oplysning på området er bedre end ny lovgivning, der blot vil kriminalisere mange forældre. Derved vil lovforslaget skabe flere problemer, end det løser i familierne.

Et mindretal (Socialdemokratiets, Socialistisk Folkepartis, Det Radikale Venstres og Enhedslistens medlemmer af udvalget) indstiller lovforslaget til vedtagelse uændret.

Dorte Bennedsen (S) Erling Christensen (S) Holger Graversen (S) Per Kaalund (S) Helen Jørgensen (S) Margrete Auken (SF) nfmd. Bjørn Elmquist (RV) fmd. Søren Søndergaard (EL) Arne Melchior (CD) Birthe Rønn Hornbech (V) Inge Dahl-Sørensen (V) Svend Aage Jensby (V) Pia Kjærsgaard (DF) Helge Adam Møller (KF) John Vinther (KF) Gitte Seeberg (KF) Tom Behnke (FP) "

--Pugilist 13. apr 2008, 23:21 (CEST)

Nuancer - (indsat fra artikel)[rediger kildetekst]

Indsat fra artikel af Bruger:Pixi Uno


Der må være nogle nuancer som ikke er med i denne redegørelse. Jeg var på børnehjem i 1968 i Danmark og fik korporlig pryglestraf i fom af lussinger på et tidspunkt i 1968. Jeg husker at der dengang var diskutioner iblandt personalet om hvorvidt man skulle indberette skrifteligt når der straffedes med lusinger. (Skrev 87.56.231.178 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Definition[rediger kildetekst]

Hvorfra stammer oplysningen om, at revselsesretten omfatter korporlig afstraffelse af børn i skolerne og af institutionsanbragte ? Danske Lovs bestemmelser som revselsesret (6-5-5 og 6-5-6) omtaler alene husbonds ret til at tæve konen, ungerne og tyendet samt konens ret til at tæve børn og tyende. Salmonsens omtaler i sit opslag om revselsesret ikke andet en revselse indenfor for familien. Er der nogen, der har kilder ?