Diskussion:Sherin Khankan

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Finland Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Finland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Finland-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Islam Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Islam, et forsøg på at koordinere oprettelsen af islam-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.


Hun er Danmarks første kvindelige imam. Det skal der stå noget om. Jeg kan godt gøre det, men har ikke tid lige nu. --Sangild (diskussion) 8. maj 2016, 16:22 (CEST)[svar]

Navnet "Sherin"[rediger kildetekst]

I artiklen står der: "Hendes oprindelige navn er Ann Christine Khankan, men er altid, af sin familie, blevet kaldt "Sherin", som betyder "den søde". Som 18-årig begyndte hendes proces med at blive praktiserende muslim, og i den forbindelse skiftede hun navn til Sherin."


Det er ret interessant, for typisk benytter folk arabiske/islamiske navne når de konveretter til islam eller begynder at blive mere praktiserende. Men "Sherin" (som hendes familie kaldte hende), er ikke et arabisk ord eller navn. Det er et typisk navn i de iranske sprog (Persisk, Kurdisk, Luri osv). Primært er det populært i det kurdiske kultur, hvor mange piger har det navn og der er mange folkesange baseret på navnet. Jeg undrer mig over om der eksisterer information om Sherin Khankan's far var etnisk Kurder fra Syrien og taler kurdisk? Hvis han er araber, må han have boet i nærheden af kurdiske landsbyer/byer i Syrien, siden han brugte det ord går jeg ud fra. Det er meget interessant. 185.203.217.135 18. sep. 2022, 03:51 (CEST)[svar]