Diskussion:Smsme

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Hvordan defineres reklame? Hvordan undgår man at en artikel defineres som reklame?

Hvorfor er fx Second Life og Fanta ikke reklamer?

I håb om at blive oplyst!

Med venlig hilsen, --Leskild 27. mar 2007 kl. 16:11 (CEST)

På Wikipedia bør man generelt ikke skrive om sig selv. Jeg antager at du har en forbindelse til det pågældende website - hvis det er tilfældet vil det være svært at skrive artiklen om smsme med en neutral synsvinkel. Der er ingen tvivl om at det kan være god reklame at være listet på Wikipedia, men når der er forskel på fx Second Life og Fanta sammenlignet med smsme hænger det sammen med størrelsen og "kendtheden" af firmaerne/varemærkerne. Groft sagt kan man sige at hvis kendtheden af et firma er meget mindre end kendtheden af Wikipedia, så hører opslaget ikke hjemme der. Det holder ikke helt, men i forhold til de opslagsord du har sammenlignet med, er der en klar og tydelig forskel i hvor mange personer der kender produktet.
Et andet problem ved artiklen er detaljeringsgraden i forhold til eksisterende artikler om samme emne på WP. Prøv at se eksemplet med pizzariaer på siden kriterier for artikler. Der er ikke nogen artikel om den type tjeneste som smsme udbyder - en sådan (generel) artikel vil være mere relevant end artiklen om et enkelt website.
Med oplysende hilsener --JGC 27. mar 2007 kl. 16:43 (CEST)
Hvorvidt jeg har forbindelse til sitet er vel irrelevant? Konceptet med Wiki er vel, at man skriver om noget man ved noget om? - Det ville vel heller ikke undre nogen, om kustoden på Rosenborg Slot, skrev en artikel om netop Rosenborg Slot?
Jeg synes også at artiklen er skrevet ud fra en neutral synsvinkel, men hvis andre er uenige er det vel blot at et spørgsmål om at rette artiklen til.
- Indrømmet; Fanta var måske et dårligt eksempel, men smsme har flere unikke medlemmer i Danmark end fx både Second Life og Wikipedia, og i og med denne artikel er skrevet på dansk og ikke engelsk (internationalt), burde kendtheden i hvert fald ikke være noget problem.
Med venlig hilsen, --Leskild 28. mar 2007 kl. 13:10 (CEST)
Nej, det er netop ikke irrelevant om du har forbindelse til sitet, for det kan meget let farve din opfattelse af om sitet er relevant for Wikipedia. Og nej - artiklens sprog er ikke relevant; vi skriver ikke på en dansk encyklopædi, men på de dansksprogede sider af en international encyklopædi. --Palnatoke 28. mar 2007 kl. 20:34 (CEST)