Diskussion:Stavnsbåndet

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Landbrug Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Landbrug, et forsøg på at koordinere oprettelsen af landbrugsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Af artiklen fremgår det, at stavnsbåndet reelt først blev ophævet langt senere end 1788. Ifølge historikken kom oplysningen med den 18. jan 2007 med kommentaren "Artiklen om stavnsbåndet er ændret, så den bedre svarer til nyere forskning".

Imidlertid henvises der blot til kilden "Olsen", som er fra 1950 og derfor næppe er den nyere forsking, der henvises til. Tilsvarende skriver kilden heller ikke noget, som kunne underbygge påstanden. Artiklerne om Frihedsstøtten og Landboreformen nævner det heller ikke.

Jeg betvivler sådan set ikke oplysningen, men jeg har aldrig hørt om det før, og den står ret alene. Så jeg kunne godt tænke mig en kilde, så jeg kunne lære mere. - Elhaard 25. feb 2012, 22:18 (CET)

Kildehenvisning[rediger kildetekst]

Johan Hvidtfeldts artikel, der er citeret i litteraturlisten, er digitaliseret og frit tilgængelig. Jeg mener derfor, at der bør være et link til PDF'en, så læseren nemt kan finde den, men jeg ved ikke, hvad der er rigtigt at gøre. Skal den fjernes fra litteraturlisten og flyttes ned under eksterne henvisninger? Eller skal linket indsættes i litteraturlisten? Den er her, begyndende på PDF side 8: https://slaegtsbibliotek.dk/907433.pdf LeneKottalGenealogy (diskussion) 22. sep. 2023, 15:54 (CEST)[svar]

@LeneKottalGenealogy Tænker at den hører hjemme på Johan Hvidtfeldts artikel under eksterne henvisninger. Mvh Pelle S.H. 22. sep. 2023, 23:35 (CEST)[svar]
Hvidtfeldts artikel om stavnsbåndet er indsat med link i opslagene om Stavnsbåndet og Johan Hvidtfeldt. -- PHansen (diskussion) 23. sep. 2023, 10:38 (CEST)[svar]