Diskussion:Subtraktion

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Kilder på enkelte ord[rediger kildetekst]

Hvad er formålet med at have tre forskellige kilder på ordet "minus"? Eller er det meningen, at kilderne går på hele sætningen? I så fald skal de uden for punktummet. Og tre kilder er stadig mange for en så ukontroversiel sætning. Hvad er begrundelsen? --DenBlaaElg (diskussion) 27. sep 2019, 15:51 (CEST)

Hvordan kommer du frem til at tre kilder er for mange? mvh Tøndemageren (diskussion) 27. sep 2019, 16:07 (CEST)
Hverken ordet "minus" eller hele den indledende sætninger virker for mig at være så kontroversiel, at det overhovedet skulle være nødvendigt med kilder. De mange kildehenvisninger (dvs de små tal i kantede parenteser) er i sig selv med til at gøre sætningen, der allerede indeholder to sæt parenteser og et sæt citationstegn, svær at læse. Mvh DenBlaaElg (diskussion) 27. sep 2019, 17:36 (CEST)
Jeg medgiver gerne at sætningen er kluntet. Det vil være en fordel hvis de tre kilder flyttes efter punktum og den sidste parentes fjernes. Men ser ingen grund til at kilderne skal fjernes. mvh Tøndemageren (diskussion) 27. sep 2019, 22:15 (CEST)

Tegnet minus[rediger kildetekst]

Denne artikel (Subtraktion) beskriver selve handlingen, at trække fra.

Men kunne en artikel om selve tegnet minus (https://ordnet.dk/ddo/ordbog?query=minus, https://sproget.dk/lookup?SearchableText=minus) være interessant/relevant at beskrive i en seperat artikel?

Jeg tænker blot, at der er artikler for nærmest alle tegn (https://da.wikipedia.org/wiki/Tegnsætning)

Jeg tror at bindestreg (https://da.wikipedia.org/wiki/Bindestreg) deler tegn med minus. Men dette burde vel i praksis ikke blive et problem, hvis man valgte at skabe en seperat artikel om tegnet minus. (Skrev 77.241.138.116 (diskussion • bidrag) 21. jan 2020, 09:24. Husk at signere dine indlæg.)

Er der nogen der kan sige noget fornuftigt om tidligere tiders brug af ÷ (der på engelsk betegner division) som tegn for minus?--Oz1cz (diskussion) 10. apr. 2022, 21:39 (CEST)[svar]