Diskussion:TDC

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Er det relevant at nævne de problemer, som navneskiftet til TDC gav i forbindelse med, at Thy Data Center havde haft domænet tdc.dk i flere år (jf. artikel fra Jyllands-Posten)? Personligt vil jeg nok have svært ved at formulere noget om det uden at få TDC til at fremstå lettere uheldigt.--Heelgrasper 5. sep 2005 kl. 12:38 (CEST)

Og hvad så? Når et firma af denne type glemmer at tænke på domænenavn, før man vælger firmanavn, så er det da i høj grad "lettere uheldigt". Lars Helbo
Jeg synes, det lyder helt i orden at have det med, så længe det blot nævnes som den detalje, det er. --pbn 5. sep 2005 kl. 18:03 (CEST)

Er det i overensstemmelse med wikipedia's politik og tilladt ophavsrettighedsmæssigt at lægge et par TDC pressebilleder ind med logo til artiklen. Jvf. http://om.tdc.dk/artikel.php?dogtag=art_3829_327943 må man bruge deres pressefoto hvis man opfylder: "Billederne kan downloades og frit benyttes af pressen, ved angivelse af kilden: TDC samt navn på fotograf."??? --Gtergy 8. sep 2006 kl. 15:42 (CEST)

Kort sagt: Nej. Logoer er beskyttede af ophavsret og må således ikke anvendes af andre uden forudgående tilladelse. Hvis du kan få en skriftlig tilladelse fra TDC om at tillade brugen af deres logo til uindskrænket kopiering, redigering og brug skal du være hjertens velkommen - ellers ikke.
Mht. pressefotos er Wikipedias artikler ikke en del af pressen, hvilket udelukker brugen af disse. Men hvis du kan få en skriftlig tilladelse fra TDC om at tillade brugen af billederne til uindskrænket kopiering, redigering og brug skal du være hjertens velkommen - ellers ikke.
Ophavsretten på de historiske billeder må formodes at være udløbet i det fotografen formentlig har været død i over 70 år. --|EPO| 8. sep 2006 kl. 16:01 (CEST)

Afsnittet Kontroverser er tilføjet artiklen. Et lignende afsnit kan findes i andre artikler (eksempel) om store virksomheder. Emner vedr. TDC som har betydelig samfundsmæssig interesse hører hjemme her.

Fint med et afsnit om kontroverser. Forhåbentlig er der også nogen, der har lyst til at tilføje noget om det problematiske i TDC's dominerende position på telemarkedet. Ved omtale af kontroverser kan det dog være relevant at nævne både kritikernes og de kritiseredes synspunkter, så læseren selv kan vurdere, om der er tale om noget odiøst. I TDC's tilfælde er der jo ikke decideret tale om ulovligheder, og det er vel også et holdningsspørgsmål, om de nye ejer opfører sig utilbørligt. Et par kommentarer til det konkrete afsnit:
»Det nye ejerforhold i TDC skabte en efterfølgende debat om kapitalfondes metoder og hensigten med opkøbet. Kritikere mente, at overtagelsen vil betyde, at værdien trækkes ud af virksomheden, via rationaliseringer, frasalg af de mest profitable dele af forretningen, samt en massiv gældsoptagelse.« Der mangler en forklaring af, hvorfor det er en dårlig ting. Rationalisering er vel en god ting (det er selvfølgelig træls for dem, der måtte blive fyret pga. rationalisering, men mon ikke de fleste har forståelse for, at selskaber afskediger overflødiggjorte medarbejdere)? Frasalg af dele af virksomheden er vel ikke specielt dårligt. At udlodde en del af virksomhedens formue til aktionærerne er vel heller ikke nødvendigvis odiøst (det gør de fleste aktieselskaber), medmindre det mærkbart øger virksomhedens risiko for at gå konkurs (er det tilfældet her?). Der mangler forklaring af, hvorfor nogen finder disse ting kritisabelt.
»Ifølge eksperter skulle TDC være særlig interessant for kapitalfondene grundet den meget store omsætning. Det giver mulighed for, at der kan optages betydelig gæld.« Der er generelt gået inflation i begrebet “eksperter”, så det bør anføres, hvem det er, der fremfører synspunktet.
Hvis jeg har forstået det korrekt, benytter TDC's ejere sig af en selskabsstruktur, hvor en del af overskuddet overføres til et moderselskab i et skattelyland, dvs. at TDC betaler mindre skat i Danmark end før. Dette er vel også værd at nævne, om ikke andet som uddybning af, hvordan kapitalfondenes regnestykke ser ud.
Målet med denne kommentar er ikke at diskutere rimeligheden i kapitalfondenes metoder men alene at påpege, at diskussionen bør fremgå af artiklen (eller evt. af en særskilt artikel om kapitalfonde eller tynd kapitalisering eller lign.). Jeg føler mig ikke vidende nok om sagen til selv at tilrette artiklen.--C960657 10. jan 2007 kl. 19:36 (CET)

Fodnoter ma ses om og uppdateras.